Shadow

Mexicos foreløpige verdenscupliste inkluderer Jimenez, Corona


Mexicos herrelandslag har sluppet sin foreløpige 31-mannsliste for verdensmesterskapet i 2022, inkludert de for øyeblikket skadde stjernene Raul Jimenez og Jesus «Tecatito» Corona, mens de offisielt ekskluderer Javier «Chicharito» Hernandez.

Annonsert av det meksikanske fotballforbundet (FMF) foran to endelige VM-oppsett mot Irak 9. november og Sverige 16. november, begge holdes i Spania på Gironas Estadi Montilivi, inneholder den foreløpige listen kjente standouts som f.eks. Guillermo Ochoa, Hirving Lozano, Edson Alvarez, Andres Guardado, Jimenez og Corona.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

De 31 spillerne vil være med i neste måneds siste 26-mannsliste for Qatar 2022, noe som betyr at Hernandez og andre som ikke er inkludert, ikke kommer til verdensmesterskapet.

Mexico-manager Gerardo «Tata» Martino antydet Hernandez sitt fravær under en mediedag forrige måned, og la merke til at han «bestemte seg for å gå sammen med andre spiss» i stedet for LA Galaxy-spissen. Selv om Hernandez er det El Tritidenes ledende målscorer, 34-åringen har ikke vært med for Mexico siden 2019.

Hvorvidt skadede spillere som Wolves’ Jimenez og Sevillas Corona vil gå til verdensmesterskapet, er fortsatt uklart. Til tross for at de er uvurderlige spillere for Martino, har de to pådratt seg skader som kan utelate dem fra den endelige listen.

Jimenez er i ferd med å komme seg etter en lyskeskade som nylig har gjort at han har vært uten klubbminutter siden august. Corona brakk fibula og skadet venstre ankel i samme måned, noe som ga ham små sjanser til å spille i Qatar.

Mexicos endelige liste må sendes inn til FIFA senest 14. november. Ved verdensmesterskapet skal de opp mot Polen (22. november), Saudi-Arabia (26. november) og Argentina (30. november) i gruppespillet.

Mexicos 31-manns foreløpige verdenscupliste

Keepere: Rodolfo Cota, Guillermo Ochoa, Alfredo Talavera

Forsvarere: Kevin Alvarez, Jesus Angulo, Nestor Araujo, Gerardo Arteaga, Jesus Gallardo, Hector Moreno, Cesar Montes, Jorge Sanchez, Johan Vasquez

Midtbanespillere: Edson Alvarez, Roberto Alvarado, Uriel Antuna, Luis Chavez, Andres Guardado, Erick Gutierrez, Hector Herrera, Diego Lainez, Orbelin Pineda, Carlos Rodriguez, Luis Romo, Erick Sanchez, Jesus Corona, Hirving Lozano

Forwards: Rogelio Funes Mori, Santiago Gimenez, Raul Jimenez, Henry Martin, Alexis VegaKilde