Shadow

McLarens Zak Brown Å ha en amerikansk sjåfør i F1 ‘ikke en nødvendighet’


McLaren Racing-sjef Zak Brown sa til Reuters fredag ​​at Formel 1 ikke trenger en amerikansk sjåfør for å øke den raske veksten av sporten i USA.

Browns kommentarer følger avgjørelsen fra Formel 1s styrende International Automobile Federation (FIA) om ikke å lempe på reglene for superlisenser slik at den amerikanske IndyCar-føreren Colton Herta kan kjøre for Red Bulls AlphaTauri-team neste år.

“Jeg tror sporten kommer til å fortsette å vokse i Amerika med eller uten en amerikansk sjåfør,” sa Brown. “Jeg tror en amerikansk sjåfør i sporten vil være additiv, men jeg tror ikke det er en nødvendighet.”

USA. er et voksende marked for F1 både når det gjelder seertall og penger hentet inn av store bedriftssponsorer. Dens kommersielle rettigheter eies av USA-baserte Liberty Media.

Sporten, som vil ha tre amerikanske løp neste år, inkludert en ny nattlig grand prix i Las Vegas, hadde sist en amerikansk sjåfør i 2015, med Alexander Rossi.

Herta, som tidligere har testet i McLarens 2021 F1-bil, manglet de nødvendige poengene for en superlisens som trengs for å komme inn i F1.

“Jeg respekterer at reglene er reglene, så jeg tror ikke vi bør være i bransjen med å gjøre unntak,” sa Brown.

Brown la imidlertid til at en revisjon av reglene kan være nødvendig i fremtiden for å gi vellykkede IndyCar-sjåfører en enklere vei inn i F1.

Han sa: “Når du har en som Herta som helt klart er i stand til å være en Formel 1-fører, som har vært i Formel 1-bilen vår, som har vunnet mange løp i IndyCar og han ikke kvalifiserer seg, må du se på reglene og spørsmålet om reglene bør gjennomgås på nytt, og det synes jeg de bør.»



Kilde