Shadow

Abby Wambach planlegger å forlate legemiddelselskapet knyttet til Brett Favres velferdssvindelsakDen amerikanske fotballlegenden Abby Wambach sa til ESPN at hun har til hensikt å avhende seg fullstendig fra et legemiddelselskap for hjernerystelse som støttes av Brett Favre og er i sentrum av en sak om velferdssvindel i Mississippi.

Wambach, en verdenscupvinner og to ganger gullmedaljevinner som er i National Soccer Hall of Fame, var medlem av sportsadvisory board for Odyssey Health, et legemiddelfirma som har sagt at det utvikler en nesespray designet for å behandle hjernerystelse . Odyssey Healths toppinvestor er Favre.

Ifølge et søksmål anlagt av delstaten Mississippi, ble 2,1 millioner dollar som skulle gå til velferdsmottakere i stedet rettet til Odyssey Health. Selskapet, tidligere kjent som Prevacus, ble knyttet til svindelsaken da arrestasjonene først ble foretatt i februar 2020, med mange av sakens detaljer rapportert av den ideelle nyhetsorganisasjonen Mississippi Today.

I en e-post til ESPN torsdag indikerte Wambach at det ikke var før hun ble kontaktet tidligere på dagen at hun først ble oppmerksom på “urovekkende informasjon” om Odyssey Health. Hun sa at hun hadde støttet selskapet som en del av en personlig innsats for å redusere virkningen av hjernerystelsesrelaterte skader.

“Minutter etter å ha lært denne nye informasjonen, satte jeg i gang prosessen for å umiddelbart og fullstendig fjerne meg fra enhver involvering – økonomisk og ellers – med Prevacus/Odyssey Health Inc., en prosess som jeg insisterte på å være fullført innen dagens slutt,” sa Wambach.

Torsdag ettermiddag hadde Wambachs forbindelse til selskapet blitt fjernet fra nettsiden. NBC News var den første som rapporterte henne om at hun kuttet båndene til selskapet.

Wambach svarte ikke på forespørsler om et intervju eller svarte på spørsmål om hva hennes rolle i det rådgivende styret hadde medført eller hvilken økonomisk eierandel hun hadde i selskapet.

“Siden jeg virkelig trodde at dette selskapet var åpent om et produkt som kunne skåne neste generasjon idrettsutøvere fra den alvorlige virkningen av hjernerystelsesskader som jeg ble utholdt som profesjonell idrettsutøver, er jeg dypt sint, skuffet og trist over det jeg lærte i dag “, skrev Wambach.

Andre identifisert på selskapets nettsted som medlemmer av dets sportsrådgivende styre er tidligere NFL-quarterbacks Kurt Warner og Mark Rypien, Chicago Cubs-manager David Ross, og tidligere NFL-trener Steve Mariucci.

I 2016 kunngjorde Wambach, en av fotballens store headere, at hjernen hennes etter hennes død ville bli brukt til forskning på hjernerystelse. To år senere dukket hun opp sammen med Favre, Warner og Prevacus-grunnlegger Dr. Jacob VanLandingham på “Today”-showet for å diskutere hjernerystelse og promotere selskapet.

Favre begynte i Prevacus i 2014, og i slutten av 2018 var den tidligere Green Bay Packers quarterbacken den største eksterne investoren og aksjonæren i selskapet, ifølge søksmålet som ble anlagt i mai av staten Mississippi mot nesten tre dusin tiltalte, inkludert Favre og VanLandingham . Favre fortalte tidligere til magasinet Men’s Health at han hadde investert nesten 1 million dollar i Prevacus.

I følge søksmålet oppfordret Favre i desember 2018 VanLandingham til å be Nancy New, eieren av en Mississippi nonprofit, til å bruke midler fra statens Department of Human Services til å investere i Prevacus. VanLandingham leverte et salgsargument for aksjen i et møte 2. januar 2019 hjemme hos Favre, med New og John Davis, daværende delstatsdirektør for menneskelige tjenester, blant de tilstedeværende, heter det i søksmålet.

I løpet av de neste 10 månedene ble 2,1 millioner dollar som var øremerket til velferdsmottakere viderekoblet til selskapet, “for det formål å sikre ‘kliniske prøvesteder’ som skal lokaliseres i Mississippi,” ifølge søksmålet. Pengene ble i stedet brukt til å kjøpe aksjer i Prevacus for enkeltpersoner i sentrum av ordningen, ifølge søksmålet.

En skriftlig avtale om å skaffe velferdsmidlene var en del av en «sham» designet for å skjule økonomiske fordeler for Favre, VanLandingham og andre, hevder staten. Pengene ble hentet fra Mississippis midlertidige bistand til trengende familier, et program mot fattigdom.

Den 5. februar 2021, nøyaktig ett år etter at New, Davis og fire andre først ble arrestert i svindelsaken, kunngjorde Odyssey at de kjøpte Prevacus’ hjernerystelsesmedisin.Kilde