Shadow

Christopher Nkunku under medisinske kontroller i Chelsea da klubben ser på €60 millioner


Chelsea har forsøkt å sikre seg en fordel i kampen om å signere Christopher Nkunku fra RB Leipzig ved å sørge for at spissen gjennomgår medisinske tester før et foreslått trekk, har kilder fortalt ESPN.

Nkunku (24) har tiltrukket seg interesse fra flere toppklubber, inkludert Manchester United, Real Madrid og Bayern München.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Men Chelsea har forsøkt å plassere seg foran i køen etter å ha overvåket private tester i Frankfurt for noen uker siden med en Chelsea-ortoped til stede.

Da ESPN ba om kommentar, insisterte kilder nær Nkunku på at det ikke var noen avtale med Chelsea, eller noen annen klubb, og eventuelle medisinske kontroller var rutine for alle spillere i klubben.

Rapporter om testen dukket først opp i den tyske avisen Bild og har siden blitt bekreftet til ESPN av kilder.

Nkunku antas å ha en frigjøringsklausul i kontrakten satt til €60 millioner som trer i kraft sommeren 2023.

Chelsea har indikert en vilje til å møte den prisen, men ingen avtale er ennå oppnådd gitt andre klubber er interessert og klausulen er ennå ikke i kraft.

Nkunku har scoret seks mål på 11 kamper denne kampanjen, og bygger på forrige sesongs imponerende tall på 35 mål på 52 kamper i alle konkurranser.

– Notatbok: Lukaku, Potter er klar for Chelsea-samtaler

Den franske landslagsspilleren kan spille som en midtspiss, en andrespiss eller en offensiv midtbanespiller. Medeiere Todd Boehly og Clearlake Capital er opptatt av å forfølge en overføringsstrategi som involverer å anskaffe yngre spillere som er forpliktet til langsiktige kontrakter, og har identifisert Nkunku som et mål.

Kilder har fortalt ESPN at Chelsea var ivrige etter å signere Nkunku i sommer, men at Leipzig ønsket å beholde ham i en sesong til og ble enige om en toårig kontraktsforlengelse med spilleren til 2026.Kilde