Shadow

Alex Albon klar til å løpe for Williams ved Singapore GP etter medisinsk nødsituasjonWilliams-føreren Alex Albon har erklært seg i stand til å løpe i helgens Singapore Grand Prix etter at han fikk helsekomplikasjoner etter operasjonen for blindtarmbetennelse.

Albon ble innlagt på intensivbehandling tidligere denne måneden da han fikk respirasjonssvikt etter det som ellers ville ha vært en rutineoperasjon. Han ble erstattet i den italienske Grand Prix av stand-in Nyck de Vries, som endte på niendeplass.

Albon har tidligere sagt at han ville ha en klar idé innen utgangen av fredagens to treningsøkter hvis kroppen hans er opp til oppgaven, og sjåføren sa at han tror han er i stand til å løpe.

“Det var på grensen, men hvis jeg tror jeg er i stand til det, så vil jeg være med. Og nå vet jeg at jeg er det,” sa Albon til BBC.

Løpet i Singapore er det mest fysisk krevende på F1-kalenderen, og Albons trening inkluderte litt karting for å se hvordan kroppen hans kom seg etter oppholdet på sykehuset.

På en pressekonferanse torsdag sa Albon at han var “heldig” som bare gikk glipp av ett løp.

“Når det gjelder tilbakeslag, er det en liten en, egentlig,” sa Albon. “Jeg har gått glipp av et løp, jeg har vært veldig heldig. Jeg har hatt veldig gode leger rundt meg i Italia for å få meg tilbake til et bra sted.

“Jeg føler meg veldig heldig. Jeg gikk bare glipp av ett løp, så det er ikke en stor sak.”Kilde