Shadow

Jeg vil ikke trekke meg, spillermytteri skader kvinnefotballen


Spanias kvinnelagstrener Jorge Vilda sa at han ikke har vurdert å trekke seg etter at 15 spillere nektet å spille for laget mens han fortsatt har ansvaret, og kalte situasjonen «en farse».

De 15 landskampene sendte en e-post til det spanske fotballforbundet (RFEF) forrige uke for å si at de ikke ønsket å bli vurdert for utvelgelse – bare 10 måneder før verdensmesterskapet i 2023 – siden situasjonen rundt landslaget påvirket deres følelsesmessige tilstand og mentale tilstand. Helse.

Vilda kåret sin siste tropp fredag for Spanias kamper mot Sverige og USA neste måned.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Ingen av de 15 opprørsspillerne ble inkludert på en liste som inneholdt seks spillere som ikke tidligere har spilt for landet sitt, mens kaptein Irene Paredes og Spanias rekordscorer Jenni Hermoso også ble utelatt.

«Jeg ville ikke ønske noen det jeg går gjennom», sa Vilda på en trassig pressekonferanse fredag. “En mangel på klarhet i meldingen fra spillerne har fått folk til å tro at det er ikke-sportslige problemer her… Jeg vil spørre alle spillere jeg har trent, hvis noen kan si at de ikke har blitt behandlet godt, om å kom ut og si det.

“Jeg har ikke tenkt på noe tidspunkt [about resigning]. Jeg har jobbet for dette i lang tid.”

Konflikten i troppen kokte først over i august, da en rekke seniorspillere ga uttrykk for bekymring over Vildas lederstil og tilnærming i møter med treneren og RFEF-president Luis Rubiales.

Vilda beholdt jobben sin og ledet 15 spillere – seks fra Barcelona, ​​to fra Atletico Madrid, Real Sociedad, Manchester United og Manchester City, og en fra Club America – for å sende e-poster forrige uke som formelt varslet RFEF om at de ikke ønsket å bli valgt.

Forbundet slo tilbake med en sterkt formulert uttalelse, og kalte situasjonen “enestående i fotballhistorien,” og sa at de “ikke ville la spillerne stille spørsmål ved kontinuiteten til landslagstreneren” og sa at spillerne bare ville få lov til å returnere i fremtiden. hvis de ba om unnskyldning.

“Dette er en farse, på verdensscenen,” sa Vilda. “Det er vondt for kvinnefotballen. Jeg kan ikke se noen annen løsning enn å se på denne troppen og se fremover. Jeg er sammen med de spillerne som ønsker å være en del av dette landslaget.”

– Spania vs RFEF: Hvorfor kvinners krav ble sett på som et kupp

Andre nøkkelspillere som ikke var blant de opprinnelige 15, inkludert Ballon d’Or-vinner Alexia Putellas – som er frisk etter en langvarig kneskade – og spiss Hermoso har siden gitt ut uttalelser som støtter spillernes holdning og ber om endring.

– For meg er løsningen de 23 spillerne jeg har ringt opp, sa Vilda. “Jeg skal bare snakke om spillerne som er her. Vi må ha litt hukommelse og litt ro.

“Telefonen min er tilgjengelig 24/7 for alle, uansett hva de trenger… Spillerne må reflektere over dette og tenke på hva de har gjort.”

Vilda (41) tok ansvaret for det spanske landslaget i 2015 etter å ha trent under 17 og U19.

Spania var blant favorittene til å vinne Euro 2022, men ble eliminert i kvartfinalen av sluttvinnerne England, slått 2-1 etter ekstraomganger.

Kilde