Shadow

Man Uniteds problemer har fått resten av Premier League til å le


Av Martin Rogers
FOX Sports spaltist

En av de lengste vitsene i engelsk fotball er at når som helst Manchester United spiller i London (en fem timers kjøretur i trafikken), har fansen deres i hvert fall ikke langt å reise.

Implikasjonen er at på grunn av Uniteds historiske dominans, har æresjaktende supportere fra hovedstaden og andre deler av England gravitert masse til de røde djevlene i stedet for å støtte lokallaget deres – noe som utgjør en langt større sportslig kriminalitet i Europa enn det. gjør i dette landet.

Når du går tre tiår tilbake, levde generasjoner av engelske fotballfans med en enkel virkelighet: Hvis du ville ha et lag som vant hele tiden, støttet du United, uavhengig av geografi. Hvis du støttet noen andre, hatet du United. Med lidenskap.

Tenk på New England Patriots på Brady/Belichick-toppen deres og forstørre det til 12 mesterskap på 21 år, og du får ideen om nivået av sjalusi. Det er derfor, akkurat nå, alle andre lag i EPL ler høyt og lenge.

Bør Man United sikte mot USMNTs Weston McKennie?

Bør Man United sikte mot USMNTs Weston McKennie?

Manchester United ligger på bunnen av tabellen etter to kamper og fanbasen er rastløs. Midtbanespiller Weston McKennie er akkurat det Alexi Lalas og David Mosse tror kan få dem tilbake på sporet.

Etter en katastrofal start på den nye engelske Premier League-sesongen, er United, eid av Glazer-familien som også kontrollerer Tampa Bay Buccaneers, fast i en situasjon som ville vært utenkelig for bare noen år tilbake.

Påfølgende nederlag til lett ansett Brighton og Brentford for å starte den nye kampanjen har sendt klubben til foten av EPL-tabellen – 20. plass av 20 lag. Glem turene til de flotteste stadionene i London, hvis dette holder, kan United snart gjøre reiser til uglamorøse steder på steder som Huddersfield, Luton og Blackpool i Championship – ett nivå ned.

Realistisk sett, for en klubb med Uniteds globale merkevare og kjøpekraft, vil nedrykk (de tre nederste er degradert ved sesongslutt) aldri komme til å skje. Men nedgangen er fortsatt slående å være vitne til. Et godt eksempel på hvor ille ting har gått galt er at Cristiano Ronaldo, som er desperat etter å forlate United, men fortsatt er på bok for nå, tjener mer hver uke enn enten Brighton eller Brentfords kollektive start XI-lønn.

Men for å forstå hvorfor dette er så jævla morsomt for alle andre, må du gå tilbake til 1999.

Det var da Englands mest sagnomsuste klubb var helt i toppen. Ikke bare ledet den legendariske hovedtrener Sir Alex Ferguson troppen til tre trofeer på en enkelt sesong, med EPL-kronen etterfulgt av FA-cupen og en dramatisk Champions League-triumf. Men gruppen av spillere hadde cache – David Beckham hadde popstjernestatus og flere andre var ikke langt bak i kjendisinnsatsen.

De var laget å slå, og for en gjeng med barn som nå er i 40-årene, laget å støtte. De har ikke hatt mye grunn til å angre opp gjennom årene, men det føles sikkert som noen nå.

Den nåværende hovedtreneren, høyt rangerte nederlandske taktikeren Erik ten Hag, ser sjokkert ut og må lure på hva han har meldt seg på etter de første par dystre prestasjonene.

Uniteds rekruttering og mangel på strategi har blitt til latter. Og vitsene fortsetter bare å komme.

Det har vært flere protester mot Glazer-regimet – en utsagt boikott med tittelen #emptyoldtrafford har vært populær på Twitter – og flere vil bli planlagt etter 4-0-nedrivningen av Brentford på lørdag.

Primært ønsker supporterne at Glazers skal investere mer i laget og Old Trafford stadion.

United er fortsatt et verdensomspennende fotballmerke som uten tvil bare matches av Real Madrid og Barcelona. Men siden Ferguson trakk seg i 2013, har suksessen tørket ut. Trenere har kommet og gått. Store navneoppkjøp har blitt signert og deretter forkastet. Rivaler som Manchester City og Liverpool har hevet seg i forgrunnen og blitt den nye standarden for fortreffelighet i det engelske spillet.

Det er 30 år siden United startet en sesong med påfølgende tap. Ironisk nok avsluttet de den kampanjen med tittelen. Ingen spår det samme utfallet denne gangen.

Og ingen kan helt bli enige om hvor skylden ligger.

“Du kan se på spillerne alt du vil, men det er store ting som må rettes opp,” sa tidligere United-kaptein Gary Neville til Sky Sports.

Har Ronaldo blitt en distraksjon for Erik ten Hag?

Har Ronaldo blitt en distraksjon for Erik ten Hag?

Alexi Lalas og David Mosse diskuterer om Cristiano Ronaldos krumspring har forårsaket en distraksjon for Manchester United og førstesesongsjef Erik ten Hag.

Andre peker på de på banen for ikke å vise nok kamp. Riktignok har Ronaldos ønske om å være andre steder ikke gjort noe for lagets enhet.

Til nå har ten Hag unngått kritikk, men det varer kanskje ikke lenge. Det er problemer overalt – utrolig nok – for en klubb der suksess en gang var så inngrodd at det føltes som om ingenting kunne gå galt.

“Klubben er råtten,” la Neville til.

Ja, og det er vanskelig å se at ting snur seg raskt. United-fansen holder kanskje for nesen en stund til, ettersom resten av engelsk fotball fortsetter å le.

Martin Rogers er spaltist for FOX Sports og forfatteren av nyhetsbrevet FOX Sports Insider. Ydu kan abonnere på det daglige nyhetsbrevet her.


Få mer fra engelsk Premier League Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.

Kilde