Shadow

Borussia Dortmund forlenger den engelske tenåringen Jamie Bynoe-Gittens’ kontrakt


Borussia Dortmund gikk raskt for å sikre fremtiden til den engelske ungdomslandskampen Jamie Bynoe-Gittens etter at han inspirerte Dortmunds comeback på SC Freiburg på fredag.

Bynoe-Gittens kom sent på banen og nølte ikke med å løpe mot forsvarsspillere, lot fly fra distanse for å utligne – hans første mål for klubben i hans femte ligaopptreden – og spille en rolle i det neste målet før Dortmund vant 3-1.

Dortmund kunngjorde tirsdag at de forlenger den 18 år gamle spillerens kontrakt til juni 2025, og avverger potensielle friere som allerede har lagt merke til virkningen hans. Hans forrige avtale i Dortmund løp gjennom 2023.

– ESPN+ seerguide: LaLiga, Bundesliga, MLS, FA Cup, mer

“Han har ferdighetene til å endre kamper,” sa Dortmund-trener Edin Terzic om Bynoe-Gittens’ hovedrolle i Freiburg. “Han er en game changer og det var det jeg ønsket å se fra ham. Ikke bare at han spiller spillet, men at han utgjør forskjellen. Han gjorde det.”

Bynoe-Gittens fylte bare 18 år forrige uke. Han kom til Dortmund i 2020 fra Manchester City, som hadde lokket ham fra Reading i 2018.

I likhet med England-spissen Jadon Sancho før ham, følte Bynoe-Gittens tydeligvis at utviklingen hans var bedre tjent i Dortmund enn hos velstående City, som har sett stor konkurranse om plassene siden 2008.

De siste årene har Dortmund overvåket utviklingen av spillere som Robert Lewandowski, Christian Pulisic, Mario Gotze, Pierre-Emerick Aubameyang, İlkay Gundogan og Giovanni Reyna, som fortsatt er i klubben.

London-fødte Bynoe-Gittens debuterte i Dortmund i en 6-1-seier over Wolfsburg i april og fortsatte med tre ligakamper for laget forrige sesong. Han hjalp også Dortmunds U19-lag med å vinne en tysk tittel og var en del av Englands U19-lag som vant EM 1. juli.

Dortmunds sportsdirektør Sebastian Kehl berømmet Bynoe-Gittens «spennende utvikling» etter at spilleren forlenget kontrakten tirsdag.

“Jamie har alltid utmerket seg med sin hurtighet og kreativitet, og hans uforutsigbarhet i en-mot-en bringer et veldig spesielt element til troppen vår allerede i ung alder,” sa Kehl. “Det er morsomt å se hvordan han jobber med seg selv og spillet sitt. Vi ser langt fra slutten på denne utviklingen, vi vil gi ham den nødvendige tiden til det.”

Spilleren sa til Dortmund-nettstedet at han var takknemlig for troen fra klubben.

“Det betyr mye for meg,” sa Bynoe-Gittens. “Det har alltid vært målet mitt å fortsette på den veien jeg føler akkurat har startet i Dortmund.”Kilde