Shadow

Brasil-Argentina VM-kvalifiseringskamp vil ikke spilles omVM-kvalifiseringskampen mellom Argentina og Brasil som ble suspendert i fjor, vil ikke bli spilt på nytt, bekreftet det argentinske fotballforbundet (AFA) og Brasils fotballforbund (CBF) begge tirsdag.

5. september ble kampen mellom de to søramerikanske fotballgigantene avlyst etter at brasilianske helsemyndigheter anklaget flere engelske Premier League-spillere for brudd på landets COVID-19-karanteneregler.

– Strøm ESPN FC daglig på ESPN+ (kun USA)
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

Kampen hadde blitt utsatt til 22. september, men både AFA og CBF bekreftet i separate uttalelser at saken nå er løst av sportens verdensstyrende organ, FIFA.

“Endelig, kampen mellom Brasil-Argentina vil ikke bli spilt om, og den åpne datoen vil tillate vårt landslag å spille en vennskapskamp som et resultat, som forberedelse til Qatar World Cup 2022,” sa CBF. “CBF er takknemlig overfor FIFA for viljen og tilgjengeligheten til å løse dette problemet under disse svært spesifikke omstendighetene i løpet av denne korte tidsperioden.”

Kilder fortalte ESPN i Brasil at CBF ser etter å spille to vennskapskamper i den åpne datoen, den første mot Algerie i Algerie og den andre mot Tunisia i Frankrike.

Argentina sa også i sin pressemelding at de ville se etter å spille en vennskapskamp under den nå åpne FIFA-datoen.

Begge forbund ble dømt til å betale bøter på 150 000 sveitsiske franc ($157 778,48), med halvparten av beløpet suspendert i en to-års prøvetid og halvparten av boten går direkte til Verdens helseorganisasjon.

Brasil og Argentina har begge kvalifisert seg til årets VM i Qatar. Brasil toppet CONMEBOL-tabellen med 45 poeng mens Argentina tok andreplassen på 39.

Uruguay og Ecuador tok de to andre automatiske verdenscupplassene.

I Qatar er Brasil i gruppe G med Serbia, Sveits og Kamerun. Argentina er i gruppe C med Mexico, Polen og Saudi-Arabia.

Informasjon fra Reuters ble brukt i denne rapporten.Kilde