Shadow

Man Uniteds Antony snurrer på ballen, setter internett i en vriManchester United kvalifiserte seg vellykket til knockout-fasen av Europa League med en komfortabel 3-0 seier over sheriff Tiraspol, selv om kampen ikke gikk helt uten tvist.

Cristiano Ronaldo-scoringen da han kom tilbake til laget tok overskriftene, men en hendelse i første omgang fikk kantspiller Antony til å få kritikk for angivelig showboating av utfører sitt varemerke “spinn”-triks.

Med spillet fortsatt målløst, samlet brasilianeren ballen på dekar med plass, spenner gjennom 360 grader to ganger og fortsatte deretter med å feilplassere en pasning som gikk direkte ut for et målspark.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Forutsigbart forårsaket dobbeltspinnet noe av et bråk da fans på sosiale medier og forståsegpåere i studioer diskuterte om en spiller som uttrykker seg på banen før unødvendig gir bort besittelse er en god ting eller en dårlig ting.

Det ble til og med påpekt at Antonys spinn ikke er i nærheten av å være den mest meningsløse “ferdigheten” som har blitt rullet ut av en kantspiller som har spilt for United, hovedsakelig takket være innsatsen til en Andrei Kanchelskis.

Da han delte ut spillerrangeringene sine for spillet, tildelte ESPNs egen Rob Dawson Antony en skuffende poengsum på 4/10 etter å ha mislyktes i å påvirke Sheriff utover hans virale frippery.

Antony har jevnlig utført spinn og ble til og med laget for å demonstrere det da han kom til United over sommeren med klubben legger ut et beundrende klipp på tvers av deres offisielle sosiale mediekanaler.

Flere fremtredende forståsegpåere ga uttrykk for sterke meninger etter å ha vært vitne til kamp mot Sheriff, med tidligere United-midtbanespiller Paul Scholes rask å nedverdige Antony for hans fancy fotarbeid ved å merke trikset «latterlig». Andre tidligere United-alumner Robbie Savage hevdet også 720-graderskarusellen som “pinlig” mens han kommenterte spillet.

Imidlertid ble det også påpekt at Scholes vurdering kan ha blitt noe forvirret av dårlige minner fra den sørafrikanske midtbanespilleren Scara Ngobese gjør det samme trikset rett foran ham under Uniteds treningskamp før sesongen mot Kaizer Chiefs tilbake i 2008.

Antony ble avvist ved pause mot Sheriff, selv om United-hovedtrener Erik ten Haag senere insisterte på at byttet var forhåndsplanlagt og mer en funksjon av brasilianerens generelle manglende innvirkning på natten på Old Trafford.

«Jeg har ikke noe problem med det [the spin] så lenge det er funksjonelt,” sa nederlenderen etter kampen. “Også av ham krever jeg mer – flere løp bak, oftere i boksen, flere følgere inn og mer tempodribling, spesielt, og mer spilling i lommen.

Ten Haag forklarte at Antony ble erstattet på grunn av mangel på intensitet, men lovet også å “korrigere” den flamboyante 22-åringen angående rett tid og sted for å fordype seg i lurebagen hans.

“Vi krever mer dominans i dette spillet, og når det er et slikt triks, er det fint. Så lenge det er funksjonelt, hvis du ikke mister ballen og tiltrekker deg spillere, så er det greit. Men hvis det er et triks på grunn av et triks, så skal jeg rette ham.”


Selvfølgelig har reaksjonen på Antonys spinn vekket den eldgamle debatten om hvor grensen går mellom ekte teft og unødvendig showboating når det kommer til angrepsfotball. Mange kreative spillere – mange av dem brasilianske – har laget et triks til sitt opp gjennom årene.

Vi trenger faktisk ikke se lenger enn til Neymar som adopterte sombrero (et snedig knips over ballen opp og over hodet til en motstander) i en tidlig alder og gjorde den snart til sin egen.

Paris Saint-Germain-stjernen er også delvis til en “regnbueflikk,” fange ballen mellom de to hælene og bruke dem til å bue ballen over markøren hans.

Brukt av blant andre Ronaldo og Ronaldinho elastisk” eller “flip-flip” var en stift på den brasilianske siden i mange år.

Liverpool-stjernen Roberto Firmino har skåret seg en fin liten nisje som en hovedeksponent for det frekke “no-look pass.”

Berømt for sin fingerferdighet på ballen, perfeksjonerte Andres Iniesta kroketa — Et raskt skift av ballen mellom føttene hans som gjorde at den tidligere Barcelona-midtbanespilleren kunne spole gjennom hull mellom forsvarerne.

Det kanskje mest beryktede av alle signaturtriksene var “seldribling” fremført av den brasilianske spissen Kerlon. Ballen ble flikket opp og sjonglert langs pannen, vanligvis helt til en rasende forsvarsspiller satte en altfor aggressiv stopper for prosessen.

Kilde