Shadow

Red Bull ga 7 millioner dollar i bot, 10 prosent vindtunnelreduksjon for brudd på budsjettgrensenRed Bull har blitt gitt en bot på 7 millioner dollar og en reduksjon på 10 prosent i vindtunneltesting for neste sesong som straff for brudd på fjorårets budsjetttak på 145 millioner dollar.

Red Bull tok den aksepterte bruddavtalen (ABA) som ble tilbudt av FIA, noe som betyr at straffen ikke kan ankes.

FIA fant at Red Bull hadde brutt grensen med 432 652 pund (0,5 millioner dollar) når en uavhentet skattekreditt i Storbritannia på 1,4 millioner pund (1,6 millioner dollar) ble tatt i betraktning.

Det betyr at Red Bulls brudd på grensen i fjor, minus den uavhentede skattefradraget, var på 0,37 prosent.

I FIAs dom heter det: «Det er ingen anklager eller bevis for at Red Bull Racing på noe tidspunkt har forsøkt å handle i ond tro, uærlig eller på en uredelig måte, og heller ikke med vilje har skjult noen informasjon fra Cost Cap Administration. “

Selv om de aldri var alvorlig truet, betyr det at Max Verstappens 2021-tittel og Red Bulls nyvunne 2022-konstruktørmesterskap forblir intakte.

Vindtunnelstraffen er betydelig. Red Bull er allerede på grunn av minst mulig vindtunneltid av F1s 10 lag neste år etter å ha vunnet konstruktørmesterskapet.

F1s vindtunneltestingsregler fungerer på en glidende skala, der det først plasserte laget får minst og det sist plasserte laget får mest tid til å teste bilen sin året etter.

Det betyr at Red Bull står overfor utsiktene til å ha begrenset utvikling av racerbilen sin neste sesong.

Red Bulls rivaliserende lag ønsket en straff som ville utslette enhver fordel laget kan ha fått fra overforbruket. En rivaliserende lagsjef sa til ESPN at å frata Red Bull et mesterskap bare ville vært til fordel for Mercedes eller Red Bull.

Å begrense Red Bulls budsjettbeløp for en fremtidig sesong var en annen foreslått straff, men dette ville sannsynligvis innebåret omfattende oppsigelser.

Red Bull har innkalt til en pressekonferanse fredag ​​morgen hvor det forventes å ta opp budsjettgrensen for overforbruk fullt ut.

Aston Martin ble også bøtelagt $450.000 for et prosedyrebrudd på Formel 1s økonomiske forskrifter etter å ha unnlatt å levere nøyaktige regnskaper under fjorårets budsjettgrense.

Straffen er ikke så streng som Red Bulls da Aston Martin ikke overskred budsjettrammen.Kilde