Shadow

Eks-Barca-sjef Quique Setien angrer på at han ikke forlot klubben tidligere


Den nye Villarreal-treneren Quique Setien sa at han burde ha forlatt Barcelona-jobben etter bare én måned i ledelsen på grunn av vanskeligheter med å oppfylle rollen som han ønsket.

Setien, 64, sa at visse vaner hadde satt inn at han ikke var i stand til å endre seg og fikk ham til å gå på akkord med sin trenerstil.

Den tidligere Barca-sjefen snakket også om vanskelighetene han opplevde med å trene Lionel Messi, selv om han sa at han ønsket å huske de positive elementene til Paris Saint-Germain-spissen.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

“Barca var laget jeg alltid hadde drømt om å trene, men hvis du ser at det er ting du ikke kan endre, bør du forlate,” sa han til El Larguero torsdag etter sin første kamp med sjefen for Villarreal, uavgjort 2-2 mot Hapoel Be’er Sheva i Europa Conference League.

“Men det er en mulighet du har drømt om for alltid. Og å komme gjennom en dør og gå gjennom en annen den neste måneden som [Jose Antonio] Camacho gjorde det [at Real Madrid in 1998]… Det var et øyeblikk jeg tenkte på det, men du overvinner de øyeblikkene. Hvis det er ting som ikke passer, bør du ikke være en hykler, og du bør gå.”

Setien tok over Barca i januar 2020 etter oppsigelsen av Ernesto Valverde. Han ble sparket i august samme år etter å ha gått glipp av LaLiga-tittelen til Madrid og tapt 8-2 for Bayern München i Champions League.

“Når du kommer til en klubb som har vunnet alt i 14 år… er det noen vaner jeg aldri hadde sett,” la han til.

“Det er ting du ikke kan endre fordi de er så etablerte og det er ikke en lett situasjon. Det var en enorm læringsopplevelse. Jeg ville gjort det igjen, uten tvil. Du lærer av alt for å bli bedre i fremtiden. “

Setiens forhold til noen av de viktigste Barca-spillerne på den tiden var en av hovedårsakene til at han ikke klarte å lykkes på Camp Nou. Han erkjenner at det ikke alltid var enkelt å jobbe med Messi.

“Det er ikke verdt å snakke om Messi,” sa han på spørsmål om den argentinske landslagsspilleren. “Alle bør huske hvordan han har vært, for meg, en permanent attraksjon i fotball i 14 år. Jeg brukte 14 år på å se Barças kamper og ventet på å spille mot ham for å kunne se ham [live].

“Det er slik jeg vil huske Messi. Jeg kan ikke si om han skuffet meg. Det er ting jeg likte og andre som jeg ikke gjorde, og jeg måtte kjempe med det. Hvis han på toppen av det scoret tre mål mot du i hver kamp, ​​du kan ikke si noe. Det er alltid spillere som kan være vanskeligere å håndtere som du tar visse hensyn til.”

– Er det noe som gjør at Barcas Champions League-exit?

Setien har tidligere truet med å ta Barca for retten på grunn av penger de skyldte ham fra kontraktsoppsigelsen hans, men han sa at de er i rute med sine betalinger nå.

“Barcelona skylder meg fortsatt penger, men de overholder tidsplanen religiøst,” sa han. “Jeg ga dem tre år på å betale meg, og de gjør det.”

Villarreal tapte 3-0 for Barcelona forrige uke før Setiens utnevnelse. Han møter ikke sin tidligere side før i februar, når de er vertskap for Xavi Hernandez sitt lag i LaLiga.

Villarreal-jobben er Setiens første siden han forlot Barca for over to år siden.

“Jeg var ikke overbevist om at jeg ville få en mulighet et sted hvor jeg kunne passe,” sa han. “Det har vært en fantastisk overraskelse. Villarreal hadde en trener [Unai Emery, who left for Aston Villa] som gjorde det veldig bra og det virket ikke som om denne jobben ville komme opp.

“Jeg har hatt tilbud, men ingenting har virkelig appellert til meg. Jeg kunne ha dratt til USA, jeg er tiltrukket av fylket, men så fikk jeg den overraskende oppfordringen om å komme hit.”Kilde