Shadow

Man United-kaptein Harry Maguire er ikke garantert plass på laget


Erik ten Hag har minnet Harry Maguire på at hans stilling som Manchester United-kaptein ikke betyr at han er garantert en plass på laget.

Maguire ble re-utnevnt til kaptein av den nye sjefen Ten Hag i sommer, men etter å ha startet sesongens to første kamper ble han droppet for 2-1-seieren over Liverpool mandag.

– Notebook: Glazers ignorerer Ratcliffe over Man Utd-overtakelsen
– Casemiro klar for Man Utd-debut – Ten Hag

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Ten Hag sier Maguire vil fortsette å fungere som klubbkaptein, men på en pressekonferanse fredag ​​tilbød han den engelske forsvarsspilleren ingen forsikringer om utsiktene hans som en vanlig starter.

«Jeg tror ikke det betyr at når du er kaptein, er du etablert for å spille alltid, spesielt når du også har det [Raphael] Varane i troppen din.”

Varane vant hyllest for sin prestasjon sammen med Lisandro Martinez i forsvaret mot Liverpool, men Ten Hag sa at han også var imponert over Bruno Fernandes, som hadde på seg kapteinsbindet i fravær av Maguire.

“Vi har en ledergruppe og Harry er en av dem,” la Ten Hag til.

“Bruno er en av dem. Bruno gjorde det ganske bra som kaptein. Han ledet ved et godt eksempel og han bringer så mye energi til laget inn og ut av besittelse.”

Maguire har vært en gjenganger i United siden hans overgang til £80 millioner fra Leicester i 2019.

Men med Varane som kom fra Real Madrid i fjor sommer og Martinez signert av Ten Hag i forkant av sin første sesong som ansvarlig, antydet nederlenderen at Maguire må venne seg til å bli rotert inn og ut av laget.

“Vi har alternativer,” sa United-sjefen.

«Varane, veksten hans er enorm, og på forhåndssesongen tok vi en beslutning om å bygge ham fysisk, så han hadde en litt treg start.

“Profilen hans, statusen hans og det han vant allerede tidligere viser at han virkelig kan bidra til laget sitt. For laget er det konkurranse, og det trenger vi. Vi må dekke så mange kamper.

“Victor Lindelof gjorde det veldig bra i preseason, så jeg er glad for at han vil være tilbake i troppen, så vi vil ha et annet alternativ. Vi har konkurranse internt og det er bra, og det er det topplagene trenger.”Kilde