Shadow

FIFA undersøker kvalifiseringen til Mexico, den amerikanske ungdomsinternationalen Alejandro ZendejasFIFA har startet en undersøkelse av landslagsstatusen til Club Americas Alejandro Zendejas, som har spilt på ungdomsnivå for USA og på seniornivå for Mexico i to vennskapskamper.

“FIFA vil undersøke denne saken, vær så snill å forstå at vi ikke kan kommentere ytterligere for øyeblikket,” sa FIFA til ESPN Mexico.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)
– Fotball på ESPN+: FC Daily | Futbol Americas

Onsdag begynte det å bli reist spørsmål om det overraskende fraværet av den formmessige Zendejas fra Mexicos siste kampliste for en vennskapskamp mot Paraguay neste uke.

På torsdag fortalte kilder til ESPN Mexico at den angripende midtbanespilleren ennå ikke hadde sendt inn et engangsbytte med FIFA som ville forplikte ham til Mexico fremover, som angivelig hadde en rolle i hans fravær fra El Tris liste.

Zendejas, født i Mexico, men oppvokst nord for grensen, spilte tidligere for USA på ungdomslandslagsnivå, inkludert under verdensmesterskapet under 17 år 2015.

Uten en engangsbytte ville 24-åringen fortsatt ikke spille for Mexico, inkludert i de to vennskapskampene han dukket opp i.

I følge FIFA, med mindre de sender inn en forespørsel om å bytte nasjonale forbund, “Enhver spiller som allerede har deltatt i en kamp (enten helt eller delvis) i en offisiell konkurranse av hvilken som helst kategori eller hvilken som helst type fotball for en forening kan ikke spille en internasjonal kamp for et representativt lag fra en annen forening.”

Etter en skade for den meksikanske vingen Jesus “Tecatito” Corona, er Zendejas en av en håndfull kandidater som er i jakten på en mer betydningsfull rolle med El Tri i det kommende verdensmesterskapet, hvis han er kvalifisert og valgt.

Zendejas har tre mål på 10 kamper for å starte Liga MX Apertura-sesongen.Kilde