Shadow

Chelsea-sjefen stiller spørsmål ved mindre straff for Tottenham-manager


Thomas Tuchel har stilt spørsmål ved hvorfor Antonio Conte fikk en mindre straff enn ham etter at paret slo opp da Chelsea spilte 2-2 mot Tottenham på Stamford Bridge tidligere denne måneden.

Begge managerne ble utvist av dommer Anthony Taylor etter sluttsignalet etter den andre av to opphetede konfrontasjoner som begynte i kjølvannet av Spurs to mål.

– Notebook: Chelsea drar nytte av Leicesters økonomiske problemer?
– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)
– Champions League-trekning: spådommer, må-se-kamper og mer
– Ranger alle Premier League Big Six-klubbers rekordsignering

Det andre målet, en utligning i det 96. minutt, skjedde øyeblikk etter at Tottenhams Cristian Romero unnslapp kritikk for å ha dratt i håret til Chelsea-forsvareren Marc Cucurella da paret satte seg på hjørnet.

Fredag ​​ettermiddag ble Tuchels anke mot en kamps utestengelse på sidelinjen avvist av fotballforbundet, noe som betyr at han vil være fraværende fra sidelinjen når Chelsea tar imot Leicester City på lørdag.

Chelsea-sjefen ble også gitt en bot på 35.000 pund, mens Conte bare ble gitt en bot på 15.000 pund og ingen sidelinjeforbud.

Med fokus på den siste hendelsen på heltid, uttalte FAs uavhengige reguleringskommisjon i sin rapport at Tuchel “ganske tydelig startet konfrontasjonen” med Conte gjennom et kraftig håndtrykk der 48-åringen valgte “å gripe [Conte’s] hånden og støt ham tilbake etter [Conte] hadde gått ham forbi.”

“Hadde ikke TT grepet ACs hånd, ville konfrontasjonen mellom de to og den påfølgende nærkampen som fulgte ikke ha skjedd,” la rapporten til.

Tuchel talte før avgjørelsen om anken hans ble avsagt, og sa at han forventet at forbudet ble opprettholdt, men argumenterte fortsatt for hans sak i forhold til Contes mer beskjedne behandling.

“Min forståelse var at vi begge hadde vår innvirkning i denne situasjonen og begge ble utvist,” sa Tuchel på en pressekonferanse fredag.

“Jeg kan forstå at jeg får utestengelse, jeg får en bot. Det jeg ikke forstår er at den andre treneren ikke får samme straff.

“Jeg tror det er to sider ved det. Den ene siden er at jeg fikk det røde kortet og oppførte meg på en måte som ikke er passende og som jeg angrer på, men det var av lidenskap. Jeg kan godta hvis jeg får rødt kort under kampen, hvis dette er avgjørelsen, har jeg et sidelinjeforbud og blir bøtelagt. Dette er den ene siden av det, jeg bestrider det ikke og godtar det.

“Det som er vanskelig å akseptere er konteksten. Jeg tror ikke jeg startet aggresjonen, den startet tidligere. Jeg tror ikke jeg var den eneste involverte, vi fikk begge rødt kort. En spiller trakk en annen spiller i håret. to minutter tidligere. Han kan spille videre, han er ikke utestengt. For et fast håndtrykk på slutten av kampen er en trener utestengt. Dette er veldig vanskelig å akseptere, men jeg har godtatt det. Setter det inn i en kontekst, kan jeg ikke forstå .

«Jeg tror ikke [I will be on the touchline against Leicester] men det er ikke 100% sikkert. Vi venter på svar.

“Jeg tror jeg kan gjøre det samme som alltid, komme på stadion, være i garderoben helt sikkert. Jeg kan ikke være på sidelinjen ser det ut til, men vi må vente på det endelige svaret fordi vi svarte på den skriftlige anklagen. Vi venter på svaret [on Friday]. Jeg tror jeg ikke kan være på sidelinjen, men i garderoben og ved pause.”

Tuchel har også ennå ikke funnet ut omfanget av straffen hans etter at FA anklaget ham for upassende oppførsel knyttet til kommentarer han kom med om Taylors dommer etter kampene mot Tottenham 14. august, og hevdet at “hele garderoben” er bekymret når han dømmer Chelsea-kamper.

“I fremtiden er det ingen kommentar fra meg,” sa Tuchel.

“Jeg vil ikke kommentere noen dommeravgjørelser lenger. Uansett hvor stort det er, er det åpenbart dette vi ønsker og hva du får.”

Tuchel bekreftet også at N’Golo Kante vil være på sidelinjen i “fire uker pluss” med en hamstringskade.Kilde