Shadow

Man United anklaget for å favorisere engelske spillere av Eric Bailly


Marseilles Eric Bailly har hevdet at han ikke fikk en rettferdig sjanse i Manchester United fordi klubben favoriserer engelske spillere.

Bailly kom til Marseille på lån i sommer etter å ha falt i unåde på Old Trafford etter at han flyttet fra Villarreal i 2016.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Elfenbenskystens midtstopper har spilt 113 kamper for United, men antydet at han kunne ha flere hvis det ikke var for spillere foran ham i hakkerekkefølgen.

“Klubben bør unngå å favorisere engelske spillere og gi alle en sjanse,” sa Bailly i kommentarer fra The Times før Marseilles åpningskamp i Champions League mot Tottenham Hotspur.

“[The club should] oppmuntre til konkurranse i garderoben, ikke bare se opp for noen. Jeg har alltid hatt følelsen av at landslagsspilleren ble prioritert.

“Det skjer ikke i Chelsea eller andre store Premier League-klubber. Noen tar det for gitt at de skal starte, og det svekker laget. Heldigvis [Erik] Ten Hag har mye karakter, og jeg håper han kan endre den dynamikken.”

Bailly sa at han hadde valgt å dra til Marseille på jakt etter spilletid etter ankomsten av Ten Hag som manager, med midtstopperen som kun hadde gjort fire opptredener i Premier League forrige sesong.

United signerte argentinske landslagsspiller Lisandro Martinez fra Ajax i sommer, mens Ten Hag også har Raphael Varane, Harry Maguire, Victor Lindelof og Phil Jones til disposisjon i midtforsvaret.

Jeg møtte Erik Ten Hag i garderoben på slutten av forrige sesong da han dro for å signere kontrakten sin, la Bailly til.

«Jeg pakket tingene mine fordi intensjonen min var å dra, men han sa til meg at han ville at jeg skulle bli fordi han skulle gi minutter til alle.

“Jeg gikk med på å gjøre sommerturneen med United, og han holdt ord, men jeg vil ikke spille nå og da. Jeg vil gjøre det hver uke og føler meg viktig. Jeg vil få tilbake selvtilliten.”

Men Bailly forsvarte tiden sin i United, og pekte på hvordan han hadde hjulpet dem med å vinne Europa League og League Cup i 2017.

“Jeg var [Jose] Mourinhos første signering og jeg hadde også gode øyeblikk der titler ble vunnet, sa Bailly.

«Jeg spilte viktige kamper og i noen ble jeg valgt som den beste spilleren.

“Jeg tror at når jeg fikk muligheten, tok jeg sjansen. Jeg manglet bare konsistens, fordi jeg synes jeg fortjente flere minutter.”Kilde