Shadow

Man City-sjef Pep Guardiola sier Bernardo Silva “liker Barcelona mye”, men vil at han skal bli


Manchester City-trener Pep Guardiola fortsetter å la døren stå åpen for at Bernardo Silva kan slutte seg til Barcelona til tross for de fjerne sjansene for en overgang til Camp Nou for midtbanespilleren denne måneden.

Guardiola spøkte rampete at Silva er glad i Barcelona og sa at selv om han vil at han skal bli, vil han ikke ha ulykkelige spillere i City.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

«Jeg er ingen å fortelle Barca å glemme [signing] Bernardo,” sa Guardiola på en pressekonferanse etter at City uavgjort 3-3 mot Barca på Camp Nou i en treningskamp onsdag.

“Vi vil at han skal bli hos oss, men jeg vil ikke ha noen som ikke er fornøyd. Det første ville være at klubbene kommer til enighet, men det har ikke vært noe tilbud for ham de siste to årene.

“Jeg vil ikke at han skal gå, han er en superlativ spiller og en flott person … og det er bare sju eller åtte dager igjen [in the window] og vi må vende oss til overgangsmarkedet. Jeg vil at han skal bli.

“Når det er sagt, det er sant at Bernardo liker Barcelona veldig godt.”

Ved siden av Guardiola ble Barca-trener Xavi Hernandez spurt om han ville signere Silva.

“Hvem liker ikke Bernardo Silva?” han svarte. “Og [Kevin] De Bruyne, [Erling] Haaland, for et lag… men [Bernardo] er en veldig viktig spiller for City, en som utgjør forskjellen.

“Jeg elsker hvordan han spiller fordi det er veldig spillere som ham, men [a move] avhenger av City.”

City-sjef Ferran Soriano hadde tidligere vært mindre imøtekommende over en sen flytting fra Barca med overgangsvinduet som skulle stenge 1. september.

“Markedet er i ferd med å stenge,” sa han til TV3. “Det er ingen Bernardo Silva-sak, og det har ikke vært en.”

Silva sa selv til ESPN denne måneden at fremtiden hans er usikker. Dette er andre sommeren på rad han har vært åpen for å forlate City.

Barcas økonomiske situasjon gjør imidlertid enhver avtale vanskelig. De har ennå ikke registrert €55 millioner som signerer Jules Konde på grunn av LaLigas økonomiske regler, og for å gjøre det må de først flytte på andre spillere.

Det gjør enhver avtale for Silva, som ville koste anslagsvis €80 millioner, usannsynlig på dette stadiet av vinduet, med City som ikke har lyst til å miste en av sine stjernespillere så sent på markedet til tross for Guardiolas kommentarer.

Silva ble heiet av Barca-fansen i onsdagens vennskapskamp, ​​som endte 3-3 og ble holdt for å samle inn penger og bevissthet for amyotrofisk lateral sklerose (ALS), den vanligste formen for motorneuronsykdom (MND), som tidligere Barca-målvakt og trener Juan Carlos Unzue ble diagnostisert med i 2020.

Unzue spilte sammen med Guardiola og jobbet på trenerteamet hans på Camp Nou da Xavi fortsatt var en spiller i klubben.

Et publikum på over 90 000 deltok på kampen på Camp Nou, med Pierre-Emerick Aubameyang, Frenkie de Jong og Memphis Depay alle på mål for hjemmelaget.

Citys mål kom fra Julian Alvarez, Cole Palmer og en sen Riyad Mahrez-straff for å redde uavgjort på pause.Kilde