Shadow

LAFC overfører den uruguayiske internasjonale Brian Rodriguez til Club America


Brian Rodriguez har offisielt signert med Club America fra LAFC, meldte MLS-klubben onsdag.

Kilder fortalte ESPN at Club America vil betale 6 millioner dollar, og LAFC vil også motta en prosentandel av et fremtidig salg.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)
– Fotball på ESPN+: FC Daily | Futbol Americas

“Brian har vært en viktig del av angrepet vårt og en stor grunn til all vår suksess siden hans ankomst i 2019,” sa LAFCs president og daglig leder John Thorrington i en lagmelding. “Han er en spiller som er i stand til spesielle ting, og dette trekket vil være en flott mulighet for ham til å fortsette å utvikle seg i et konkurransedyktig miljø.”

Den 22 år gamle uruguayanske vingen ankom LAFC i august 2019 med store forventninger etter at MLS-siden brukte rundt 8 millioner dollar for å sikre ham fra Penarol og gjøre ham til en ung utpekt spiller.

Rodriguez, et tre ganger medlem av ligaens 22-Under-22-liste, bidro til å presse laget sitt til Supporters’ Shield i sin første sesong. I 2021 hadde han en kort periode på lån med Almeria i Spanias andredivisjon.

Han har funnet sin plass truet av sommerankomstene til spissene Gareth Bale og Denis Bouanga.

Rodriguez fortalte TUDN tidligere denne måneden at han ville være åpen for å flytte til Club America, og la merke til at det “ville være et stort sprang.”

Vingspilleren vil prøve å gjenvinne oppmerksomheten til Uruguays landslag etter å ha blitt utelatt fra VM-kvalifiserings- og vennskapskamper i 2022.

Rodriguez debuterte først med Uruguay i 2019, men har ikke klart å tjene internasjonale minutter siden slutten av fjoråret. Senere i år starter Uruguay VM med gruppespillkamper mot Sør-Korea, Portugal og Ghana.

Landslagssjef Diego Alonso trente tidligere i Liga MX med Pachuca og Monterrey, samt med Inter Miami i MLS. Hos Club America vil Rodriguez bli med andre uruguayere Jonathan Rodriguez, Sebastian Caceres og Federico Vinas.

Gigantene fra Mexico City ligger for tiden på tredjeplass i 2022 Apertura-tabellen etter å ha vunnet sine siste fem kamper

LAFC, sammen med Rodriguez, møtte nylig Club America i en treningskamp 3. august på Los Angeles’ SoFi Stadium. I en vennskapskamp med dobbel header som begynte med at LA Galaxy beseiret Chivas 2-0, slo Club America LAFC på straffespark etter uavgjort 0-0 i ordinær tid.

Informasjon fra ESPNs amerikanske fotballkorrespondent Jeff Carlisle ble brukt i denne rapporten.Kilde