Shadow

Verdensmesterskapets 101 mest minneverdige øyeblikk: Bebeto føder ikonisk feiring


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med Bebetos klassiske feiring.

Før fotballens nåværende målfeiring før babykunngjøringen – å stikke ballen under skjorten og suge på tommelen – ble allestedsnærværende, var det Bebetos klassiker «Rock the cradle».

Den brasilianske forwarden slo ut sin nå kjente celly for første gang i kvartfinalen i 1994 mot Nederland. To dager før kampen var hans eldste sønn, Mattheus Oliveira, født i Rio de Janeiro. Så etter at Bebeto scoret for å sette Brasil opp til 2-0 i andre omgang, begynte han å vugge hendene frem og tilbake foran kroppen, som om han vugget en baby i søvn. Lagkameratene Romario og Mazino ble med, og en legende ble født.

Bebeto rocker babyen

Bebeto rocker babyen

Brasils Bebeto scorer mot Nederland i 1994 FIFA verdensmesterskap og feirer ved å rocke babyen for fødselen til dette nyfødte barnet.

Brasil vant sitt fjerde verdensmesterskap, og Mattheus – hvis ankomst hadde blitt annonsert for et globalt TV-publikum i mange millioner – ble en profesjonell fotballspiller akkurat som sin far.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde