Shadow

Man City-sjef Pep Guardiola “fornøyd” med Jack Grealish, ber stjernen om å ignorere kritikere


Pep Guardiola sier han er “fornøyd” med Jack Grealishs prestasjoner for Manchester City og har bedt den engelske midtbanespilleren om å ignorere støyen rundt sesongstarten.

Grealish har blitt kritisert for en oppfattet treg start på den nye kampanjen og ble byttet ut etter 58 minutter av Champions League-kampen med Borussia Dortmund på onsdag med laget sitt under 1-0.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Guardiolas side kjempet til slutt tilbake for å vinne 2-1, men City-sjefen insisterer på at Grealish gjør mer enn nok og minnet 27-åringen om å stenge kritikerne ute.

– Jeg er ikke i tvil om ham, ikke i det hele tatt, sa Guardiola på en pressekonferanse fredag.

«Jeg kjenner ham, og jeg er mer enn glad og fornøyd med det han gjør.

«Jeg vet ikke [if he listens to criticism]. Jeg snakker ikke om det, hvis de hører på alle kommentarene eller radioen.

“Det er mange ting utenom fotball, hobbyer og mange, mange ting de kan gjøre, jo renere og bedre. Du kan leve uten å høre på noe.

“Hvis du spilte bra og folk sier at du ikke spilte bra, spiller det ingen rolle. Om tre dager til har du en utfordring til å være glad og gjøre det du må gjøre. Resten er ikke viktig.”

Citys comeback mot Dortmund var delvis inspirert av Grealishs erstatter, Phil Foden.

Begge målene kom i løpet av de siste 10 minuttene etter at Grealish hadde blitt byttet ut, men Guardiola har forsvart prestasjonen hans mot den tyske siden.

“I den siste tredjedelen var han den eneste foran som gjorde aggressive løp en mot en, men for å gi assist hadde han ikke kameratene i boksen, så vi lot ham være isolert,” la City-manageren til.

«Når han går mot bakspilleren, er det bare Erling [Haaland] var der. Gundo [Ilkay Gundogan] var ikke der, Kevin [De Bruyne] var ikke der og de burde være der.

“I første omgang, spesielt med ballen, gjorde vi ingen bevegelser for å hjelpe spillerne som hadde ballen og gi ham flere muligheter til å gjøre det enklere.”

Grealish er inne i sin andre sesong på Etihad Stadium etter hans flytting på 100 millioner pund fra Aston Villa i 2021.

Han registrerte tre mål og tre assist i løpet av sitt første år, men på grunn av spørsmål om han bidrar nok, sier Guardiola at han ikke er fokusert på tallene.

“Vi signerte ikke [him] for de utrolige målene eller assistene til Aston Villa,” sa Guardiola.

“Det var en annen grunn, og da han spilte gjorde han det. Han konkurrerer med toppspillere også, og han vet det perfekt. Men klager aldri på det. Han er en så hyggelig fyr og i kampene når han ikke spilte, han er den første som hjelper laget og på treningsøktene er han alltid der.

“Jeg er fornøyd med oppførselen hans og alt. Jeg vil lage mål og jeg vil gi assist, og det gjør han også. Men det handler ikke om det.

“Hele tiden vi ber dem om å være seg selv, ikke tenk å være det folk forventer at du skal være. Vær deg selv, som person og spesielt som fotballspiller, og dette må være din eneste bekymring.”Kilde