Man City har bommet på en tredjedel av straffene for Pep Guardiola

Manchester City spilte uavgjort i sin andre påfølgende gruppespillkamp i Champions League på tirsdag da Pep Guardiolas lag fikk uavgjort 0-0 mot Borussia Dortmund.

Etter å ha endt målløst mot København i sitt forrige utspill, tålte City nok en frustrerende test på Signal Iduna Park, selv om det kanskje hadde vært annerledes om de hadde klart å tjene på et straffespark vunnet av Riyad Mahrez i andre omgang. Mahrez gikk opp og tok selv skuddsparket, bare for å se på fortvilet da innsatsen hans ble parert klar av Dortmund-keeper Gregor Kobel.

City har opparbeidet et rykte for å feile straffer de siste årene, med Mahrez sitt mislykkede skudd mot Dortmund, det femte sparket som Guardiolas lag ikke klarte å konvertere på 19 forsøk fra starten av forrige sesong.

Selv om hans generelle strafferekord på 10 mål på 14 forsøk for City er anstendig, har Mahrez nå gått glipp av tre av de fire siste sparkene han har tatt for klubben i alle konkurranser (inkludert ett i den nevnte 0-0 uavgjort mot København ), som signaliserer en rask nedgang i effektiviteten hans fra 12 yards.

Når han snakket etter kampen, var Guardiola raskt ute med å berømme den algeriske landskampens karakter for å være modig nok til å gå opp igjen på den store scenen, samtidig som han bekreftet at kantspilleren ville bli tatt bort fra sparkoppgavene i overskuelig fremtid.

“Hør her, jeg beundrer motet og tapperheten til gutta som tar straffene. Jeg vet ikke hvor mange millioner straffer vi har gått glipp av,” sa City-hovedtreneren. “Vi har gjort det i denne konkurransen mange ganger.

«Riyad var eksepsjonell for to eller tre år siden, han skjøt pennen til 1-1 her [against Dortmund in 2021-22] for å hjelpe oss å nå semi for første gang. I det siste bommet han. Han vil reflektere. Han kan ta en pause nå med straffene.”

Det er sannsynligvis like greit, ettersom City totalt sett ikke har klart å omgjøre 25 av de 80 straffene de har vunnet siden Guardiola tok ledelsen av klubben i 2016 – en feilrate på 31,25 %, som er verre enn noen annen Premier League-klubb i løpet av det. samme periode.

Men det å rotere sine straffetakere har heller ikke tjent City spesielt godt, med ikke mindre enn ni spillere som har tatt på seg ansvaret siden Peps ankomst til Etihad i starten av sesongen 2016-17. Av de ni forskjellige spillerne har Mahrez faktisk en av de bedre strafferekordene.

Det har vært noen bemerkelsesverdige treff og bom i denne perioden, med Mahrez ansvarlig for en av de verste straffekampene med sitt forferdelige forsøk mot Liverpool på Anfield i Premier League tilbake i oktober 2018.

I et tungvektsoppgjør mellom regjerende mestere og tittelutfordrere, fikk Mahrez sjansen til å avgjøre en underveldende og målløs kamp i det 85. minutt da Virgil van Dijk felte innbytteren Leroy Sane i boksen. Den tidligere Leicester City-spissen slo den ville straffen sin over tverrliggeren i varpfart, og lot spillet snurre til en 0-0-stopp. I rettferdighet til Mahrez, fortsatte han med å score sine neste ni påfølgende straffer for City.

Selv om Sergio Aguero tilsynelatende var Citys mest pålitelige straffetaker i Guardiola-tiden, var ikke Sergio Aguero immun når det gjaldt å lage en hasj av ting fra 12 yards. Aguero fikk en tidlig sjanse til å sette sin side i førersetet mot Tottenham Hotspur i den første etappen av Champions League-kvartfinalen 2018-19 da VAR tildelte City en tvilsom straffe for håndball.

I stedet produserte argentineren en tam innsats på mål som ble komfortabelt håndtert bort av Hugo Lloris. Bare for å gjøre vondt verre, et sent angrep fra Son Heung-Min ga Spurs 1-0 på kvelden, og London-folket vant deretter uavgjort på bortemål etter en andre omgang full av mål og VAR-drama.

Kevin De Bruyne fikk en sjelden formsvikt da han fikk i oppgave å vinne et viktig toppmøte mellom City og Liverpool på Etihad i 2020.

Med Mohamed Salah som allerede viste hvordan det gjøres ved å bringe de røde i ledelsen fra flekken i det 13. minutt, ga Gabriel Jesus en smart utligning. De Bruyne hadde muligheten til å fullføre comebacket for Guardiolas side fra 12 meter bare tre minutter før pause, men belgieren skjevde et kraftig, men egensindig spotspark utover venstre loddrett.

Det var et lignende svik mot teknikk da Jesus på en eller annen måte brukte feil del av foten mens han koblet til straffen sin mot Atalanta i Champions League-gruppespillet 2019-20.

Den brasilianske angriperen hadde sjansen til å føre City 2-0 i Bergamo, men klarte ikke å konvertere, og åpnet dermed døren for det italienske laget for å redde uavgjort 1-1.