Shadow

Man City-Arsenal kan bli avviklet på grunn av opphopning av kamper


Pep Guardiola har sagt at Manchester Citys oppgjør mot Arsenal kan bli avviklet på grunn av Premier Leagues kamper.

De to beste lagene i ligaen skal møtes på Emirates 19. oktober, men Guardiola foreslo at kampen kunne bli utsatt for å imøtekomme Arsenals Europa League-kamp mot PSV Eindhoven.

Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

PSVs tur til London, som er planlagt til torsdag, er flyttet i forkant av dronning Elizabeth IIs begravelse mandag.

Kampen må spilles før den første knockouttrekningen i Europa League 7. november, og uken for Citys kamp mot Arsenal er ett alternativ for den omorganiserte datoen.

“Alltid var kampene så tette hver sesong,” sa Guardiola på en pressekonferanse tirsdag.

“Etter landskampspausen har vi en og en halv måned med mange kamper. Vi har syv Premier League-kamper, fem kamper hjemme, det kommer an på om Arsenal-kampen blir utsatt eller ikke. Deretter VM. “

City har ikke spilt siden 4-0-seieren over Sevilla for en uke siden etter at helgens runde med Premier League-kamper ble utsatt som et tegn på respekt for dronningens bortgang.

Guardiola sa imidlertid at han var bekymret for å bli spurt om å spille mot Borussia Dortmund i Champions League klokken 20 på onsdag og deretter mot Wolves på Molineux klokken 12.30 på lørdag.

– Vi trenger et lag for å vinne [against Dortmund]det er så viktig,” sa Guardiola, som har John Stones tilgjengelig etter skade, men som igjen vil være uten Kyle Walker.

“Vi må komme til verdenscupen ved å være nær toppen og så ser vi hvordan vi kommer tilbake. I Champions League skal vi møte et lag som vant den første kampen, vi må være sterke på hjemmebane og hvis vi er vi vil være der.

«Å spille onsdag og lørdag kl. 12.30 er det risikofylte – et lag som Wolves som har to lange uker på seg til å forberede seg til kampen.

“Det er grunnen til at jeg har 20 spillere og jeg er ganske sikker på at alle vil spille i hver kamp, ​​det er følelsen min akkurat nå.”

Borussia Dortmund ankommer Etihad Stadium klar til å møte sin tidligere spiss Erling Haaland, som har scoret 12 mål allerede denne sesongen.

Ilkay Gundogan er en annen tidligere Dortmund-spiller i Guardiolas lag, og i forkant av kampen sa den tyske midtbanespilleren at han ikke hadde hastverk med å bestemme neste trekk til tross for at han gikk inn i det siste året av kontrakten hans i City.

“Jeg er veldig glad [here, like] Jeg var hele tiden min i klubben, men det er åpenbart fotball, og på noen måter er det også en bedrift, la Gundogan til.

“Vi får se hva som vil skje på slutten av sesongen, men jeg prøver bare å bidra til laget på best mulig måte, og så får vi se hva som skjer neste sesong.”Kilde