Shadow

Livssyklus for insekter – Pestech


Veggedyr er sleipe – du er kanskje ikke klar over at du har blitt bitt av en på grunn av bedøvelsen og antikoagulasjonsmidlet de kan injisere etter mating. Noen dager senere vil bittene se ut som et myggstikk og begynne å klø eller bli irriterende. Da kunne feilene blitt mangedoblet.

Voksne veggedyr er små, rødbrune, vingeløse insekter med eggformede kropper. De har en livssyklus som kan utvikle seg raskt og få dem til å spre seg hvis du ikke utrydder dem. Fortsett å lese for mer informasjon om den gjennomsnittlige livssyklusen til veggedyr.

Første trinn: Egg

Som de fleste insekter begynner livssyklusen til veggedyr som et egg. Et enkelt egg kan være på størrelse med et knappenålshode, knapt synlig for øyet. Noen ganger legges insektegg i klynger, som kan være lettere å få øye på. Hvert enkelt egg er perlehvitt i fargen og vil merkes med en øyeflekk hvis det er mer enn fem dager gammelt. Et egg vil klekkes mellom 4-12 dager og begynne nymfestadiet av sitt liv.

Andre stadium: Nymfe

Når insektet klekkes, vil det umiddelbart begynne å mate og vokse til den første smeltende nymfen. En nymfe vil gå gjennom flere molter før den modnes. For å fortsette å vokse inn i disse stadiene, må en nymfe fortsette å mate. Hvert blodmåltid vil vare i ca. 5-10 minutter, og det er grunnen til at de bor i områder der folk sover eller sitter stille i lange perioder.

En nymfe er større enn egget sitt, men mindre enn en voksen. Den er gjennomskinnelig gul og kan virke usynlig for det blotte øye hvis den ikke har spist nylig.

Tredje trinn: voksen

Etter at nymfen har matet minst én gang på hver føflekk, vil den bli voksen. Voksne insekter trenger kanskje bare én fôring per uke for å overleve, men de kan leve fra fire måneder til et år uten blodmåltid, avhengig av forholdene.

Generelt kommer voksne veggedyr i en rekke størrelser. Hvis de ikke har spist nylig, vil disse insektene virke lange og ovale, men etter en nylig fôring kan de være ballonglignende med langstrakte rødbrune trekk. Et insekt har seks ben og to antenner. Den vil reise med en muggen lukt produsert av kjertler på undersiden.

En voksen hunn kan legge mange egg i løpet av ett liv. Og slik fortsetter syklusen. Som et resultat, hvis du mistenker at du har veggedyr, er det viktig at du finner et kvalifisert firma til å fjerne dem for deg.

Ikke la insektene bite – ring Pestech i dag

Veggedyr er vanskelig å kontrollere da de kan formere seg raskt i det skjulte. Den beste måten å drepe en feil på er å la fagfolk håndtere den. Våre utryddere hos Pestech er opplært til å lete etter insekter og bruke våre skadedyrtjenester på de vanskeligste gjemmestedene – fra vinduer til sengerammer til skap. Hvis du mistenker et insektangrep, kontakt oss for å planlegge inspeksjonen din og motta svar innen 24 timer.