Shadow

Lewis Hamilton, Max Verstappen berømmer F1-debutstjernen Nyck De Vries


MONZA, Italia – Max Verstappen og Lewis Hamilton berømmet Nyck de Vries etter at nederlenderen scoret poeng på sin Formel 1-debut for Williams i den italienske Grand Prix.

De Vries hadde bemerkelsesverdige 72 timer i Monza. Etter å ha deltatt på fredagstreningen for Aston Martin, ble han lørdag morgen trukket inn for å fullføre løpshelgen med Williams etter at Alex Albon ble syk med blindtarmbetennelse.

De Vries utkvalifiserte lagkamerat Nicholas Latifi, som han er i ferd med å erstatte for 2023, før han endte på en imponerende niende plass på søndag.

Den tidligere Formel 2- og Formel E-mesteren startet sammen med landsmannen Verstappen på rutenettet.

På spørsmål om å være en del av en helt nederlandsk fjerde rad i rutenettet, sa løpsvinner Verstappen: “Litt uventet, ikke sant! Vi spøkte med det i går kveld. Jeg kjenner ham veldig godt, han er en god venn av meg.”

På spørsmål om hva han fortalte De Vries før løpet, sa Verstappen: «Først og fremst, nyt det. Ikke tenk for mye på det, ikke stress for mye på det.

“Jeg husker mitt første løp, det skjedde så raskt alt og det er stressende. Du bør ikke tenke på det, og han taklet alt veldig bra.”

Verstappen fikk til og med en sjanse til å se De Vries kjempe om posisjonen under løpet.

“Jeg så ham kjempe foran meg, da han forsvarte den 10.,” sa han.

“For Nyck å hoppe inn og levere denne prestasjonen, er det ikke lett i det hele tatt. Jeg synes han gjorde en god jobb. Når det gjelder forsvar, holdt han bare hodet kaldt, gjorde ikke feil. Å score poeng er imponerende i den første løp.”

Syv ganger verdensmester Hamilton fant De Vries under intervjuer i mediepennen og gratulerte den nederlandske sjåføren.

De Vries kjørte for Mercedes i fredagstreningen i Mays spanske Grand Prix og har vært i rollen som reservesjåfør denne sesongen, noe Hamilton har vært til stor hjelp for laget.

– Å, utrolig glad i Nyck, og virkelig stolt av ham, sa Hamilton til media like etterpå. “Han er en så god gutt, et godt menneske, han har vært en god del av teamet vårt som jobber med oss.

“Jeg håper Albon er OK, jeg vet at han har gått gjennom en hard helg, men for Nyck å ha hoppet inn og havnet blant de ti beste i sitt første løp, er det mega for ditt første løp siden evigheter.”

Hamiltons lagkamerat George Russell berømmet også prestasjonen hans.

“Han gjorde en utmerket jobb. Imponerende. Gjennom alle våre kartkarrierer var han en av de beste. Det er ingen tvil om at han fortjener en plass i Formel 1.”

De Vries sa at han hadde en søvnløs natt før debuten.

Hele det siste døgnet har bare vært en drøm, sa han søndag kveld. “Jeg hadde egentlig ikke så mye tid til å tenke fordi alt var så travelt. Jeg hadde så dårlig søvn.

“Jeg turte ikke engang å se på søvnregistreringen min fordi jeg i utgangspunktet tilbrakte hele natten våken! Men kanskje det hjalp meg. Jeg kunne ikke tenke, og jeg måtte bare fortsette med jobben. Starten min var ikke bra men den var god nok til å opprettholde posisjonen.”

På spørsmål om hva Verstappen sa til ham, sa De Vries: “Han var snill! Vi hadde noen meldinger i går kveld og til og med i morges.

“Selv Lewis gratulerte meg. De har alle vært veldig støttende og veldig snille. Max kom bare til meg og sa” vet du hva, det kommer til å bli bra, det kommer til å bli bra. Bare kom deg gjennom starten, og du vil vær snill'”.Kilde