Liga MX – To mål på skadetid av keepere rister opp ting mens sluttspillet blir varmt

Bare tre kampdager i Liga MX gjenstår før start av sluttspillet for 2022 Apertura.

Allerede kvalifisert for sluttspillet er Club America, som for øyeblikket sitter på toppen av tabellen etter å ha skrevet litt historie denne helgen. Monterrey og Pachuca har også allerede sine Liguilla-invitasjoner gjennom sine egne seire.

Santos Laguna har også sikret seg sluttspillplassen, selv om den største nyheten rundt dem er deres fantastiske utligning for skadetid fra keeper Carlos Acevedo på lørdag. Merkelig nok var ikke Acevedo den eneste målvakten som scoret en utligning for sen skadetid samme dag som Pumas’ Julio Gonzalez også fant nettmaskene.

Keepermål inkludert, det er mye å dekke fra uke 14, så i tilfelle du gikk glipp av noe, her er tre samtalepunkter og noen ekstra observasjoner.

– Liga MX-tabellen | Liga MX-dekning på ESPN Deportes
– Futbol Americas på ESPN+: MLS, Liga MX, USMNT, El Tri

Ikke en, men tomål på skadetid av keepere

I det som muligens kan være en første i verdensfotball, scoret to keepere fra samme liga utligning for skadetid på samme dag.

Den uforutsigbare hendelseskjeden på lørdag begynte med Santos Lagunas Carlos Acevedo i en bortekamp mot Queretaro. Hans side ned et mål, den meksikanske målvakten gikk opp under en corner for Santos i det 100. minutt. Acevedo jaget et knipset hodestøt fra lagkamerat Fernando Gorriaran, fikk kontakt med ballen og headet inn et mål som befestet en overraskende 3-3 uavgjort.

Timer senere var det Julio Gonzalez sin tur. Pumas-målvakten søkte forløsning for feilen sin som ga Toluca en tidlig ledelse, og løp opp under en corner i det 96. minutt. Med stjernesigneringen Dani Alves som ga et perfekt lobbet innlegg, headet Gonzalez inn ballen for å vinne 2-2 borte for Pumas.

To mål, scoret av to keepere – første gang noensinne i en Liga MX-kampdag.

“Vi fortjente ikke å tape, jeg hadde en virkelig forferdelig feil,” sa Gonzalez om feilen før han reddet natten med et mål. “Å score målet som jeg gjorde, redder kampen.”

For å legge til enda mer av en tilfeldighet til Gonzalez og Acevedo-scoringen, kom begge keeperne opp gjennom Santos-akademiet.

Cloud nine: Club America satte seierstreak-markering

Selv uten noen få nøkkelspillere på grunn av skader, suspensjoner og lagrotasjon, skrev Club America historie sist lørdag ved å kreve en 2-1 borteseier over Necaxa som satte ny lagrekord for påfølgende seire med ni på rad.

Opprinnelig under 1-0 da Necaxa scoret i det åttende minuttet, Las Aguilas ville til slutt komme tilbake med mål i andre omgang fra midtbanespiller Jonathan dos Santos og spiss Roger Martinez som bidro til å sikre klubbrekorden.

Det er lett å glemme at det i juli var alvorlig tvil om manager Fernando Ortiz og hans vaktliste. Etter å ha sparket i gang Apertura med én seier på de fem første kampene, tydet alle tegn på at Ortiz potensielt kunne miste jobben hvis han ikke snudde ting snart. Manageren og troppen har siden svart på en fantastisk måte, og hevdet ni seire på rad og en nåværende plass først på ligatabellen.

Etter resultatet over Necaxa var Dos Santos emosjonell etter å ha scoret sitt første mål noensinne for Club America. Midtbanespilleren dedikerte målet til familien sin og spesielt til faren, en tidligere Club America-spiller som døde i fjor.

“Jeg spiller i drømmeklubben, faren min har alltid ønsket at jeg skulle være her,” sa en emosjonell Dos Santos etterpå.

Pachucas Sanchez presser på for rollen i Qatar

Noen få øyenbryn ble hevet da 22 år gamle Erick Sanchez ble gitt nr. 10-trøya for Pachuca denne sesongen, men han har absolutt fortjent det etter noen av hans prestasjoner de siste månedene. Søndag hadde han uten tvil den beste kampen i sin unge karriere så langt, og utmerket seg i en 6-1-tømming av Club Tijuana som inkluderte to mål og to assist fra midtbanespilleren.

Et produkt av Pachucas velrespekterte akademioppsett som har utviklet spillere som Napolis Hirving Lozano og PSV Eindhovens Erick Gutierrez, ser Sanchez ut til å bli den neste store tingen som dukker opp fra klubben.

For Mexicos landslag må manager Gerardo “Tata” Martino seriøst vurdere en plass for den unge spilleren i den kommende verdenscuplisten. Til tross for at Sanchez bare har en håndfull landskamper, er han høyt oppe på listen over sårt tiltrengte offensive midtbanespillere som snart må ta plassen til aldrende veteraner som Andres Guardado og Hector Herrera.

Hvis Sanchez fortsetter å spille slik han gjorde på søndag, ville det ikke vært en strekk å se ham kreve viktige minutter i Qatar.

Ytterligere observasjoner

– Andre steder i uke 14: Et mål i andre omgang fra Jesus Gallardo ga Monterrey en 1-0 borteseier over FC Juarez, Leon holdt defensivt sterkt i en 1-0 borteseier mot Tigres, en imponerende soloinnsats og påfølgende mål fra Alexis Vega presset Chivas til en 1-0-seier over Puebla, Cruz Azul beseiret 10-manns Mazatlan 2-0, og Atlas’ siste problemer fortsatte med et 3-1-tap hjemme mot Atletico San Luis.

– Dager etter at Atlas-manager Diego Cocca klaget over mangel på hvile og skadeproblemer som har ført til én seier i deres siste 12 kamper, står de slitende rygg mot rygg Liga MX-mesterne nå klar til å møte forsvarende MLS-cupholdere New York City FC denne onsdagen i Campeones Cup.

– Selv om de bemerket at utviklingen ikke er noe nytt på grunn av hans tidligere engasjement i den amerikanske landslagsstrukturen, bekreftet en representant fra US Soccer overfor ESPN forrige fredag ​​at de følger fremgangen til Club Americas dobbeltnasjonale Alejandro Zendejas.

– Vi avslutter ting med Toluca. Mens hele den meksikanske fotballverdenen snakker om den nevnte utligningen mot dem, vil Toluca i det minste ha litt trøst å vite at de hadde den kuleste tifoen i Liga MX-helgen.

En djevelsk god demonstrasjon av Diablos Rojos trofast, sikkert.