Shadow

MLS Cup sluttspill: Hvem vil gå glipp av Western Conference?


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens merknad: MLS Fotnoter tar deg inn i de viktigste samtalepunktene rundt ligaen og på tvers av amerikansk fotball.

MLS Cup-sluttspillbildet kommer i skarpere fokus etter uke 30.

Med et rørende sent comeback på fredag, sluttet CF Montreal seg til Philadelphia Union og LAFC blant lagene som allerede har tatt en plass. Etter Columbus Crew 2-0 i det 89. minutt, scoret Montreal to ganger for å tjene poenget de trengte for å sikre klubbens andre plass etter sesongen siden de nådde semifinalen i Eastern Conference i 2016. Zachary Brault-Guillard strøk hjem utligningen i det fjerde minuttet. av stoppetid.

Lørdagens liste inneholdt de andre 16 MLS-lagene i aksjon. Bare én, Austin, hadde en sjanse til å slå sluttspillbilletten sin. Men Verde, som kunne ha kommet inn med uavgjort og litt hjelp i Seattle, må vente minst til onsdag etter Sounders’ rungende 3-0-seier – en som holder håpet deres om å kvalifisere seg til ettersesongen for en 14. år på rad intakt, i hvert fall foreløpig.

Austin er vertskap for Real Salt Lake midtuke. Seattle, fire poeng bak RSL for finaleplassen i Vesten, spiller neste gang i Vancouver på lørdag. Å tette gapet over de fire siste ordinære sesongens kamper kan være for mye å forlange av CONCACAF-mesterne: The Sounders må også hoppe over LA Galaxy, som sitter tre poeng tilbake med en kamp i hånden.

Mens Montreal var det eneste laget som ble med på sluttspillfesten, så uke 30 også de to første klubbene eliminert fra kamp. Houston Dynamo, som sparket førsteårs hovedtrener Pablo Nagamura forrige uke, er ute etter en frustrerende uavgjort målløs hjemme mot Sporting Kansas City.

Kombinert med andre resultater avverger uavgjort det uunngåelige for SKC til minst tirsdag, da de er vertskap for DC United. DC spilte også til en målløs død, men fikk ikke den hjelpen de trengte andre steder for å overleve en uke til. De ble den andre klubben som offisielt ble slått ut av løpet.

Hvor langt de en gang så stolte Dynamo og DCU – som til sammen vant seks MLS-cuper og spilte ni opptredener i finalen i ligaens første 17 sesonger – har falt. Houstons sluttspillmiss er deres femte strake. For United er det deres sjette.

FOTNOTTER

1. Le meilleur?

Forståelig nok var Columbus-trener Caleb Porter ikke fornøyd etter at Crew sløst bort nok en ledelse i sluttminuttene av en kamp, ​​denne gangen etter et sementhodet spill av midtbanespiller Luis Díaz. Med mindre enn 15 minutter igjen tapte Díaz en duell mot Montreal Kei Kamara og sparket ut på MLSs tredje målscorer gjennom tidene. Dommer Lukasz Szpala bommet på det, men det gjorde ikke VAR, og Díaz fikk riktig rødt kort etter at Szpala hadde en ny titt på skjermen.

“Det var det som snudde spillet,” sa Porter. Tapt i Porters kommentarer etter kampen var hans ros av Montreal, som han kalte “det beste laget i ligaen.”

Porter er den andre motstandstreneren som kaller Wilfried Nancys side den beste i MLS nylig; Miami-sjef Phil Neville sa det samme forrige måned.

Det er interessant. LAFC og Philadelphia har vært på eller nær toppen av den samlede stillingen nesten hele sesongen; unntatt et kolossalt fall fra Unionen i løpet av den siste måneden av den ordinære sesongen, må Montreal ta til takke med andre seed i øst. Men du kan være sikker på at ingen vil spille bleu-blanc-noir i et vinn-eller-gå-hjem.

2. Philly tar Supporters Shield-ledelsen

Det er ikke hvordan du starter, det er hvordan du avslutter. Det gamle ordtaket er spesielt sant i MLS, som på grunn av sluttspillformatet alltid har gitt MLS Cup til det hotteste laget i ligaen, ikke nødvendigvis det beste.

Denne sesongen gjelder det også Supporters Shield-løpet. Etter å ha vunnet 11 av 13 kamper mellom midten av mai og midten av august, så det ut til at LAFC til og med kunne forbedre de 72 poengene de opparbeidet i 2019, som var flest av noe lag noensinne inntil New England Revolution hopet seg opp 73 sist. år.

Men nå har LAFC tapt fire av fem siden, slik at Philly, på en 11W-2L-0T-riv, kan ta over topplasseringen med 63 poeng på 31 kamper. Med 60 fra 30 er ikke LAFC ute av det ennå. Ikke bare har de spilt én kamp færre, Gareth Bale & Co. har også én seier til – den første tiebreaken dersom de to lagene skulle avslutte selv på poeng.

3. Alt unntatt med derbyseier

Den forsvarende MLS Cup-mesteren New York City FC ligger på fjerde plass i øst, men deres plassering er ikke så komfortabel som den ser ut til. Lørdagens 1-0-tap for utvidelsen Charlotte, som spilte de siste 34 minuttene med 10 mann etter at kaptein Christian Fuchs ble utvist, etterlater sjuendeplass Columbus fem poeng bak Pigeons med to kamper igjen. Orlando, for øyeblikket fire poeng bak, har også spilt to færre kamper.

Så NYCFC trenger virkelig å slå rivalen New York Red Bulls på Yankee Stadium på lørdag for å unngå å havne blant østens laveste seed. Mesterne “verter” Orlando på Red Bull Arena 2. oktober i deres nest siste kamp i ordinære sesong.

4. Mukhtar, Nashville bølgende

Akkurat da det så ut som at Nashville SC, en gang et trendy dark horse-valg for å vinne MLS-cupen, kanskje ikke en gang kom til sluttspillet på grunn av en seierfri serie med seks kamper, har de skutt tilbake til fjerdeplass i Vesten takket være en 4W-0L -1T løp.

Omslaget har blitt ledet av — hvem andre? – Hany Mukhtar, som scoret åtte ganger og la til tre assist i disse fem kampene. Mukhtar leder nå Golden Boot-løpet med 22 mål. Han har også dukket opp som den klare frontløperen for 2022 MLS MVP-prisen over Austins Sebastian Driussi.

5. Hvem som helsts Cup

De fine folkene på FOXBet vet hvem de liker til MLS Cup i år. LAFC (+220) er favoritten, tett fulgt av Philly (+350). Gir mening.

Da ser du at Montreal, med den tredje beste oddsen, er et relativt langskudd (+1200). Bør de være det? Historien antyder at lag som Austin, Columbus Dallas eller Nashville har alle muligheter til å ta tittelen i år. I MLS havner favorittene sjelden på topp. Bare syv lag vant Supporters Shield og MLS Cup samme år gjennom MLS sine første 21 sesonger. Bare én – Toronto FC i 2017 – har gjort det det siste tiåret.

LAFC eller Philly er både talentfulle, dype og godt trente nok til å vinne dobbelen i år. I et enkelt-elimineringsformat som belønner flaks like mye som kvalitet, betyr det at enten faktisk vil? Ikke sats på det.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra MLS Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde