Shadow

Hvor langt kan NYCFC og Vancouver falle når Atlanta og Charlotte klatrer?


Varsel: sluttspillet i Major League Soccer er faktisk i ferd med å smalne seg.

Det kom omtrent en måned for sent, men vi har endelig en formening om hvordan sluttspillet ser ut. Bunnlagene er, om ikke matematisk eliminert, realistisk eliminert, og vi vet hvem som egentlig kjemper om en plass etter sesongen.

I øst har New England-revolusjonen en stor sjanse til å hoppe over streken, og Inter Miami klamrer seg fortsatt til sjansen til slagspilleren. I Vesten prøver LA Galaxy og Seattle Sounders desperat å komme seg inn i sluttspillet, og kanskje bare gjøre det.

Det er sluttspillet. Det gir mening. Det er rimelig å spore. Det krever ikke hundrevis av permutasjoner. Det er en skikkelig kamp. Endelig forstår vi hvordan det ser ut. Når det gjelder, vel, hele ligaen? La oss rangere dem.


– MLS på ESPN+: Stream LIVE-spill, repriser (USA)
– Fotball på ESPN+: FC Daily | Futbol Americas


Tidligere rangering: 1

Neste MLS-kamp: Lørdag mot Atlanta United, 15:30 ET

Bare scoret fem mål for å slå Orlando? De sklir.

Tidligere rangering: 2

Neste MLS-kamp: Tirsdag mot Chicago Fire, 19:30 ET, ESPN+

Nok en uke, nok et comeback, denne gangen mot Columbus for uavgjort. Men hvis de ville slutte å trenge comeback så ofte, ville det sannsynligvis vært en god idé.

Tidligere rangering: 3

Neste MLS-kamp: Tirsdag mot Minnesota, 20.00 ET, ESPN+

LAFC tapte, igjen. Og det er ille. Men det eneste du virkelig kan ta fra nederlaget deres i Dallas, er at det å få et rødt kort i det 13. minutt ikke er et godt trekk fordi det i utgangspunktet avgjorde kampen akkurat der. Så ingen flere røde kort i det 13. minutt, OK?

Tidligere rangering: 5

Neste MLS-kamp: Lørdag mot San Jose, 22:30 ET, ESPN+

Paul Arriola, med rette, fikk massevis av æren for sitt smarte raske frispark for å sette utligningen til Dallas i deres 2-1-seier over LAFC, men, mann, er Jesús Ferreiras avslutning absurd god. Han er på det stedet nå hvor han avslutter med så letthet at du noen ganger savner hvor vanskelig noe av det er.

Tidligere rangering: 4

Neste MLS-kamp: Onsdag vs. RSL, 21:15 ET, ESPN+

Husker du da Verde styrket sin stilling som cuputfordrer ved å utslette LAFC? De har tapt tre på rad siden med en samlet score på 8-1, etter at Seattle håndterte dem i helgen. Det er ikke veldig utfordrende.

Tidligere rangering: 6

Neste MLS-kamp: Tirsdag mot LAFC, 20.00 ET, ESPN+

Å tape i Portland er ikke bekymrende, spesielt med Emanuel Reynoso ute, men tre strake tap – alle uten mål – er det.

Tidligere rangering: 7

Neste MLS-kamp: Lørdag mot NYCFC, 13.00 ET, ESPN+

Mens søkelyset er rettet mot den rødglødende Unionen, har Red Bulls også tatt steget stille. En ultra sjelden hjemmeseier over Revs gir dem 13 poeng fra de seks siste kampene.

Tidligere rangering: 8

Neste MLS-kamp: Lørdag mot Austin, 21.00 ET, ESPN+

Rett opp, NSC ble slått dårlig av Galaxy, men noen ganger er lagene i god form, så gudene ser vennlig på dem og testamenterer laget et ufortjent poeng. Nashville er de stolte eierne av en akkurat nå.

Tidligere rangering: 9

Neste MLS-kamp: Onsdag vs. Austin, 21:15 ET, ESPN+

Problemet med å være laget som magikere vinner, er at noen ganger forlater kreftene deg slik at du trekker DC hjemme.

Tidligere rangering: 1. 3

Neste MLS-kamp: Søndag mot Columbus, kl. 13.00 ET

Er Timbers laget som har vunnet fire strake og plukker de beste resultatene i Vesten? Eller er de laget som konstant er i tette kamper som rir en uholdbar rekke av ettmålsseire? Etter å ha slått Minnesota, 1-0, er det de er ikke bare et sluttspilllag, men med en sjanse til å ta hjemmebane for å åpne sluttspillet.

Tidligere rangering: 10

Neste MLS-kamp: Onsdag mot Atlanta, kl. 18.00 ET, ESPN+

Det er ingen god måte å tape 5-1 på, men de var i Philly, så det var egentlig et spørsmål om hvilket smertenivå Lions ville få.

Tidligere rangering: 11

Neste MLS-kamp: Tirsdag mot Inter Miami, 20.00 ET, ESPN+

Får du et poeng i Montreal? Utmerket. Blåser du en sen tomålsledelse? Veldig dårlig. Del forskjellen og mannskapet får en bestått karakter som foreldrene deres har gjort klart at ikke er god nok.

Tidligere rangering: 12

Neste MLS-kamp: Lørdag mot Orlando, 19:30 ET, ESPN+

Det var alltid sannsynlig å bli for lite, for sent når TFC signerte Federico Bernardeschi og Lorenzo Insigne. Ikke bare hadde de et gigantisk hull å klatre ut av i øst, forsvaret kom garantert ikke til å hjelpe til med å bygge stigen. Og etter å ha tapt for Atlanta, 4-2, kan vi trygt si at TFC er ferdig.

Tidligere rangering: 14

Neste MLS-kamp: Lørdag mot Salt Lake, 21:30 ET, ESPN+

Luciano Acosta scoret, noe som var hyggelig, men mer imponerende var hans tre assist i en 6-0-seier over San Jose som tok ham opp til 18 på sesongen.

Tidligere rangering: 15

Neste MLS-kamp: Onsdag mot Whitecaps, 22:00 ET, ESPN+

Chicharito er, statistisk sett, en uforsvarlig dårlig straffetaker. For en uke siden gikk Galaxy glipp av tre poeng på grunn av en hysterisk dårlig tatt panenka. Så hva gjorde de denne uken? De lot ham ta en til. Det er grunnen til at de forlot Nashville med ett poeng i stedet for tre, og de kunne se sluttspillet hjemmefra fordi de fortsatte å la Chicahrito ta straffer de visste at han ikke skulle ta.

Tidligere rangering: 18

Neste MLS-kamp: Lørdag mot Vancouver, 22:00 ET, ESPN+

Akkurat når du tror du endelig er ute på 2022 Sounders, roper de til Austin og suger deg inn igjen.

Tidligere rangering: 16

Neste MLS-kamp: Tirsdag mot Columbus Crew, 20.00 ET, ESPN+

Inters uhyggelige borterekord fikk nok et treff, denne gangen i de fiendtlige omgivelsene til Chicagos SeatGeek Stadium.

Tidligere rangering: 17

Neste MLS-kamp: Tirsdag mot Houston, 20:30 ET, ESPN+

Revs’ sluttspillsjanser tok et stort slag med tapet mot Red Bulls, men tre av de fire siste kampene deres er mot lag ute av sluttspillet, og den fjerde er hjemme. Tre poeng ut med fire å spille og de er favorittene til å komme inn? Ærlig talt kan de være det.

Tidligere rangering: 20

Neste MLS-kamp: Tirsdag mot DC, 20:30 ET, ESPN+

Det er noe der i SKC som har sin verste sesong noensinne under Peter Vermes og reiser til Houston for den første kampen siden Dynamo sparket Paulo Nagamura, Jimmy Nielsen og Chris Martinez, som alle hadde en lang historie med Vermes i Kansas City. Jeg aner ikke hva det er, men den uinspirerende poengløse trekningen som de spilte til er sannsynligvis også en del av det.

Tidligere rangering: 22

Neste MLS-kamp: Lørdag mot Chicago, 20.00 ET, ESPN+

For å være klar, kommer ikke Charlotte til å komme til sluttspillet, men det er fire kamper igjen i en sesong som så manageren deres i utgangspunktet kastet vaktlisten under bussen i forsesongen, hver utpekt spiller underpresterte, en midtsesong managersjanse og en fullstendig manglende evne til å spiller på bortebane, og de er fortsatt matematisk i live etter sesongen etter å ha slått NYCFC. Barna deres kommer til å spille meningsfulle spill i sensesongen. Når det gjelder katastrofesesongene, er denne utpreget ikke-katastrofe.

Tidligere rangering: 23

Neste MLS-kamp: Onsdag mot Orlando, 18.00 ET, ESPN+

Svaret på Five Stripes langvarige problem: “Hvem blir målscoreren?” er… JJ Purata? Ingenting sier en sesong med forvirring som at midtstopperen din blir målscoreren du har lett etter med et hat-trick for å slå Toronto.

Tidligere rangering: 24

Neste MLS-kamp: Onsdag mot San Jose, 22:00 ET, ESPN+

Rapids slo ‘Caps og bekreftet at hvis de kunne spille hver eneste kamp hjemme mot ikke-konkurrenter, ville de være et ganske konkurransedyktig lag.

Tidligere rangering: 19

Neste MLS-kamp: Onsdag mot LA Galaxy, 22:00 ET, ESPN+

Takk til ‘Caps, som ikke har vært redde for å prøve mange ting denne sesongen. Spillere, formasjoner, stiler – de har prøvd alt. Dessverre har ingen av dem fungert veldig bra, akkurat som ingenting fungerte i tap for Colorado.

Tidligere rangering: 21

Neste MLS-kamp: Lørdag mot Red Bulls, 13.00 ET, ESPN+

I en annen utgave av “It’s A Shame They Did So Good To Start The Season For This Team Absolutely Does Not Deserve A Playoff Spot,” tapte NYCFC mot et Charlotte-lag som spilte mer enn en halvtime med 10 menn.

Tidligere rangering: 26

Neste MLS-kamp: Tirsdag mot CF Montreal, 19:30 ET, ESPN+

De slo Miami og er teknisk sett fortsatt i sluttspillet. Det er ganske bra. Men de unngikk også å spille en dag senere mens Chicago var oversvømmet. Det er veldig bra.

Tidligere rangering: 25

Neste MLS-kamp: Onsdag mot Colorado, 22.00 ET, ESPN+

Quakes er (og har vært) på et tidspunkt i sesongen hvor du bare håper tapene deres er konkurransedyktige. 6-0 til Cincy er ikke konkurransedyktig.

Tidligere rangering: 27

Neste MLS-kamp: Tirsdag vs. Rev, 20:30 ET, ESPN+

I årevis var Houston vs. Kansas City en kamp om en plass i MLS Cup. Lørdag var det en sjanse til å lage en veldig lang liste over hva Pat Onstad tok feil i 2022; en liste som ennå ikke var komplett da dommeren blåste av på en poengløs remis.

Tidligere rangering: 28

Neste MLS-kamp: Tirsdag mot Kansas City, 20:30 ET, ESPN+

Etter uavgjort på RSL, er ikke DCs resultater bedre under Wayne Rooney enn de var før, men det føles bare bedre, gjør det ikke? Og etter måten sesongen startet på, betyr bedre vibber.

Kilde