Shadow

Lewis Hamilton lanserer mangfoldsinitiativ med Extreme E


Den elektriske terrengserien Extreme E lanserte mandag et initiativ for å øke mangfoldet innen motorsport ved å skape muligheter for de fra underrepresenterte grupper.

Racing for All-initiativet bygger på funnene fra en kommisjon satt opp og finansiert av Storbritannias syv ganger Formel 1-verdensmester Lewis Hamilton, som også eier et team i Extreme E.

Ekstreme E-team har bare fem mekanikere eller ingeniører hver for å begrense antall på stedet i miljøsensitive områder, men vil få en sjettedel for noen å få praktisk erfaring.

Stillingene vil være rettet mot de med mindre enn ett års profesjonell motorsporterfaring og fra kvinnelig, minoritetsetnisk eller lavere sosioøkonomisk bakgrunn.

“Vi vet fra funnene til The Hamilton Commission at vår industri er et tøft sted å bryte inn, spesielt for de fra underrepresentert bakgrunn,” sa Hamilton i en uttalelse.

“Da jeg først diskuterte ideen om å lage et program med [series founder] Alejandro [Agag] og Extreme E-teamet, vi var alle enige om at det måtte være noe som førte til reell endring, og jeg tror Racing for All gjør nettopp det.”

Extreme E har også lag eid av pensjonerte F1 verdensmestre Jenson Button og Nico Rosberg, samt McLaren.

Serien, med identiske SUV-er og mannlige og kvinnelige sjåfører i alle serier, har som mål å øke bevisstheten om klimaendringer og fremme bærekraft ved å løpe i avsidesliggende og skadede miljøer.Kilde