Shadow

Lewis Hamilton — F1 budsjetttak meningsløs uten store straffer


AUSTIN — Lewis Hamilton sier at Formel 1 like gjerne kan kvitte seg med kostnadstaket hvis FIA ikke er i stand til å tilby strenge straffer til lag som bruker for mye.

FIA fant Red Bull skyldig i et mindre overforbruk under fjorårets kostnadstak på 145 millioner pund og er nå i ferd med å bestemme seg for en passende straff.

Et mindre brudd utgjør ethvert overforbruk som er mindre enn 5 % (7,25 millioner dollar for fjoråret) og kommer med en rekke mulige straffer, inkludert bøter, dokking av mesterskapspoeng, en reduksjon i neste års grense for det aktuelle laget og en reduksjon i et teams flytestgodtgjørelse.

Hamilton, som så vidt gikk glipp av fjorårets tittel til Red Bull-føreren Max Verstappen, sa at FIA må ta saken på alvor.

“Jeg har min egen mening om hva vi gjorde som et lag og hvordan vi gjorde det i fjor, og jeg er veldig stolt av det og tror på det vi tjente,” sa han. “Det endrer egentlig ikke så mye, men jeg tror sporten må gjøre noe med dette i fremtiden, ellers, hvis de er avslappet med disse reglene, vil alle lagene bare gå over.

“Å bruke millioner mer og så bare ha et slag på håndleddet vil ikke være bra for sporten – de kan like gjerne ikke ha et kostnadstak i fremtiden. Det er alt jeg har å si.”

Hamilton sa at han stoler på at FIA, ledet av presidenten Mohammed Ben Sulayem, vil ta passende tiltak.

“Som jeg har sagt tidligere, tror jeg at integriteten til sporten er akkurat nå,” sa han. “Hvor avgjørelsene forhåpentligvis vil bli tatt. Jeg tror at Mohammed og teamet hans vil ta de riktige avgjørelsene.

“Jeg må tro det, jeg vil naturligvis gi dem fordelen av tvilen. Ellers er jeg bare fokusert på å gjøre den beste jobben jeg kan. Det de har gjort, er gjort.”Kilde