Shadow

FIFA oppfordrer kringkastere til å by høyereFIFA har avvist en rekke bud på kringkastingsrettighetene for verdensmesterskapet for kvinner i 2023 for å være for lave, sa organets Chief Business Officer Romy Gai, da han ba kringkastere om å gripe «muligheten» som kvinnespillet gir.

Gai, som ble utnevnt til rollen tidligere i år, sa at budene ikke reflekterte populariteten til kvinnefotball og fremhevet verdensmesterskapet i 2019.

En FIFA-rapport publisert i 2019 sa at 1,12 milliarder seere fulgte med på turneringen, som ble vunnet av USA.

“Dette er ikke et tilfelle av å bli priset ut, men snarere et vitnesbyrd om manglende vilje hos kringkastere til å betale det kvinnespillet fortjener,” sa Gai til Bloomberg i et intervju publisert torsdag.

«Publikumstall viser at verdensmesterskapet for kvinner 2019 i Frankrike var en katalysator for endring når det gjelder TV-publikum.

“Vi vet at muligheten for kvinnefotball er der. Nå, sammen, må vi fange den.”

Gai sa til Bloomberg at bud fra Italia, Tyskland, Frankrike og Storbritannia var blitt avvist, men nevnte ikke hvilke kringkastere som hadde sendt inn budene.

VM arrangeres neste år i Australia og New Zealand, med start 20. juli. Trekningen av turneringens finale finner sted i Auckland på lørdag.

I USA har Fox (på engelsk) og Telemundo (på spansk) VM-rettighetene for kvinner for 2023.Kilde