Shadow

Larson kommer ut av Wallace-hendelsen for å dominere Miami


Det er forretningsavslutningen på NASCAR Cup Series-sesongen. Joey Logano har sikret seg sin plass i mesterskapets finaleløp 6. november i Phoenix, og syv andre sjåfører ønsker å bestille billetter for å bli med ham.

Og selv om tittelkampen er like åpen som den noen gang har vært, er det fortsatt mye annet å snakke om, fra Kyle Larsons Homestead-Miami-dominans til Bubba Wallaces suspensjon til hvem som er klar for en storhelg på Martinsville på søndag. Så, med så mye på spill i aksjebilracing, henvendte ESPN seg til Ryan McGee og Marty Smith for deres innspill på de siste ukene av 2022 NASCAR Cup Series-sesongen.

– Se Formel 1 hele sesongen på ESPN
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

McGee: Du og jeg har ikke snakket om dette ennå, men Bubba Wallace ble suspendert for et løp. Det er første gang en Cup Series-sjåfør ble parkert for en hendelse i løpet siden Matt Kenseth var i 2015. Marty, hvor finner du ut av alt dette? For jeg føler at ettervirkningene fortsatt ruller.

Smith: Det tror jeg absolutt de er. Og siden vi ikke har diskutert Wallaces handlinger, bare helt uakseptabelt på alle måter. Det er visse regler som ikke blir brutt. Og regelen nr. 1 for uskreven sjåførkode er at du ikke baksetter noen og hekter dem inn i gjerdet i 285 miles i timen.

McGee: I trafikken. Ut av en sving. Alt var så feil.

Smith: Hver bit av det var bare uakseptabelt. Og for å sitere Logano, som var veldig frittalende etterpå, kunne det ha drept Larson. Heldigvis ble han ikke engang skadet. Og så, etter at Wallace hektet Larson inn i gjerdet, var Wallace ekstremt frustrert, gikk ut av bilen og begynte å dytte Larson, som klarte å opprettholde roen hele tiden og ikke delta i kampen. Jeg vet ikke hvordan han gjorde det, helt ærlig.

Jeg forstår Wallaces frustrasjon, som stammer fra det faktum at han følte at han ble inngjerdet, men han tok den frustrasjonen ut på en helt overbord og feil måte. Hvis en annen konkurrent hadde løpt bort til meg etter å ha gjort det Wallace gjorde og begynt å dytte meg, ville jeg absolutt ikke hatt roen til å gå bort fra det som Larson gjorde.

McGee: Og så snu og slå ned på alle allerede neste helg på Homestead, og ligne forferdelig mye på Kyle Larson, 2021-mesteren i NASCAR Cup Series.

Smith: Det er veldig apropos av Larson på Homestead-Miami Speedway, der, hvis du skal vinne, må du løpe toppen av banen, du må få toppen til å fungere. Han er kanskje den beste noensinne til å få toppen til å fungere. Larson brakte det inn i sporten på mange måter. Dale Earnhardt Jr. var veldig god til å løpe i toppen i løpet av de senere årene av karrieren – fikk virkelig fart på hjørnet, det var noe å se – men Larson tok det til et helt annet nivå med sin historiske verdensklasse bilkontroll fra å være så flink på skitt.

McGee: Jeg trodde det var veldig avgjørende for NASCAR å ha en helg som den hadde på Homestead-Miami, for da det var over, snakket alle om løpet. Alle snakket om Larson. Alle snakket om på vei til Martinsville, ett løp igjen før finalen i mesterskapet. Mens vi snakker på tirsdag, er det ingen bekymring for å sitte og vente på en strafferapport eller ettervirkninger som blir gitt av NASCAR, og det føles som om vi hver tirsdag de siste to månedene har jobbet med noe annet enn racing. Så jeg trodde det var en ganske bra dag for sporten.

Smith: Ingen tvil. Og det er en så interessant tid for NASCAR, for helt tilbake til februar da vi startet denne sesongen, følte du og jeg en unik energi. Og hvert år, nesten uten unntak, kommer du inn i sommeren og det er liksom sesongens dvale og det begynner å føles som et veldig langt slag. Men jeg føler fortsatt et nytt momentum til tross for at vi er 35 uker inne og jeg kunne ikke begynne å fortelle deg hvem som kommer til å vinne mesterskapet. Og det er forbanna sjeldent, mann.

Det er en annen faktor i NASCARs favør er at det virkelig ser ut til å være en slags Game 7-ideen de ønsket for alle disse årene siden. De implementerte dette “fire førere, ett løp, vinner-ta-alt”-formatet som alltid ser ut til å ha belønnet det beste laget, men vi får se hva som skjer i 2022 når vi kommer til Phoenix her om et par uker.

McGee: Jeg har aldri deltatt i årets to siste løp uten å ha noen anelse om hva som kommer til å skje. I den første delen av karrieren vår ville Jeff Gordon allerede ha vunnet mesterskapet for en måned siden, ikke sant? Og så har vi dette, det jeg fortsatt kaller nytt format, med det siste løpet som er verdt alt, men selv da hadde du en ganske god idé om hvem som var favoritten og hvem som ikke var det. Og nå er vi i en verden der Ross Chastain leder ligaen i topp-fem-plasseringer, og jeg synes det er kjempebra, men det får meg også til å innse at jeg ikke har noen anelse om hva som kommer til å skje. Og det graver jeg.

Smith: Jeg har fortsatt pengene mine på Chase Elliott. Jeg føler meg bare som den nr. 9-bilen, de har bare en veldig unik kjemi med ham og besetningssjefen hans Alan Gustafson, og de forstår hvordan det er å få det gjort. Jeg tror mange mennesker akkurat nå tenker, “Ok, kan dette være Denny Hamlins år? Kan dette være tiden han avslutter det?” Og du vet, neste helg kommer til å bli kritisk for ham, fordi han er så god på disse korte sporene.

McGee: Martinsville er best fordi det er sprøtt og det er uforutsigbart, men du har helt rett. Vi skal til et sted der Hamlin har kjørt racing siden han knapt kunne gå, tilbake til de Allison Legacy-bilene. Det er første gang jeg så Hamlin rase. Og forresten, vet du hvem andre som er veldig gode i Martinsville? Bubba Wallace.Kilde