Shadow

Juventus-president kan stå for rettssak på grunn av overgangsavtalerJuventus-president Andrea Agnelli, visepresident Pavel Nedved og administrerende direktør Maurizio Arrivabene er blant 15 personer som kan stå overfor en rettssak for påstått falsk regnskap og uregelmessigheter i spilleroverføringer etter en melding fra statsadvokaten i Torino.

Aktor har etterforsket siden i fjor om Juventus, som er notert på børsen i Milano, innkasserte ulovlige provisjoner fra overføring og lån av spillere. Saken undersøker også om investorer ble villedet med fakturaer som ble utstedt for ikke-eksisterende transaksjoner for å vise inntekter som igjen kan anses som falsk regnskap.

Saken dreier seg om spillerkontrakter, overganger og agenthandler mellom 2018 og 2020.

Juventus sa i fjor at de samarbeider med etterforskere, men at “de mener å ha handlet i samsvar med lover og forskrifter som styrer utarbeidelsen av økonomiske rapporter.”

Påtalemyndigheten kunngjorde mandag at 16 personer var under etterforskning – Juventus og 15 personer. En begjæring om hjemmearrest for Agnelli ble avvist av en foreløpig dommer.

Forrige måned rapporterte Juventus et rekordtap på €254,3 millioner ($246 millioner) for regnskapsåret 2021-22. Det var femte året på rad at Juventus rapporterte et tap, og det var €44,4 millioner ($43 millioner) mer enn i 2020-21.

Juventus, rekorden 36 ganger italiensk mestere, har også slitt på banen den siste tiden etter et rekordløp med ni strake Serie A-titler fra 2012 til 2020. Juventus endte på fjerdeplass de siste to sesongene og er for tiden plassert på åttende plass i Serie A.Kilde