Shadow

LA Galaxys Riqui Puig sier at MLS vil bli ønsket reisemål for verdens fremste unge talenter


Tidligere Barcelona vidunderbarn og nye LA Galaxy-signering Riqui Puig sa at han tror MLS i økende grad vil bli sett på som en toppdestinasjon for talentfulle unge spillere over hele verden i årene som kommer.

“Jeg tror at i nær fremtid vil du se mange unge spillere komme hit. Jeg tror vi vil se færre spillere komme til MLS for å trekke seg,” sa den 23 år gamle spanske midtbanespilleren til ESPNs Herculez Gomez på torsdagens Futbol Americas.

“Dette er en liga som har alt for å bli en av de beste i verden.”

– MLS på ESPN+: Stream LIVE-spill, repriser (kun USA)
– Fotball på ESPN+: FC Daily | Futbol Americas
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

Etter å ha signert en tre og et halvt års avtale med LA Galaxy, sjokkerte Puig mange i det globale spillet da han forlot Barcelona for å bli med i MLS – en liga som tradisjonelt har blitt sett på i utlandet som mer en destinasjon for aldrende europeiske stjerner.

Under onsdagens innledende pressekonferanse kalte LA Galaxy-manager Greg Vanney Puigs ankomst “sannsynligvis en av de mest betydningsfulle signeringene i ligaens historie.”

“Å ha en ung spiller av denne kvaliteten som kommer fra miljøet han har vært i, [from] klubben han var i…er enormt ydmykende for oss, men det er også en stor anerkjennelse,” la Vanney til.

Selv om overføringen er betydelig for både LA Galaxy og MLS, følger den også etter et skuffende løp for Puig med Barcelona. En gang et av de mest hypede produktene fra den spanske klubbens La Masia-akademi, klarte midtbanespilleren aldri å styrke en startrolle etter å ha debutert i LaLiga i sesongen 2018-19.

“Jeg har vært gjennom gode og dårlige tider mens jeg var i Barcelona. Jeg hadde ikke mye hell med å få tillit fra noen managere,” sa Puig til Futbol Americas. “Jeg tror det er det jeg ikke hadde i Barcelona: en manager som kunne ha fullstendig og blind tillit til meg.”

Likevel innrømmer han at venner og familie nær ham ble overrumplet av hans beslutning om å bytte Camp Nou mot MLS.

“Vel, først kunne de ikke tro det,” sa Puig. — De trodde jeg tullet.

Med LA Galaxy vil han nå ha en sjanse til å kreve ordinære minutter og også spille sammen med tidligere LaLiga-veteraner som Barcelona-produktet Victor Vazquez og den tidligere Real Madrid- og Sevilla-spissen Javier “Chicharito” Hernandez.

Når det gjelder en rolle til støtte for den meksikanske spissen, bemerket Puig at han var ivrig etter å gi en sårt tiltrengt distribusjon til Hernandez.

“Jeg har alltid sagt dette siden jeg var barn at jeg heller vil gi assists enn å score mål,” sa Puig. “Jeg vil gi Chicharito mange assists.”

LA Galaxy ligger for øyeblikket på sjetteplass i MLS’ Western Conference-stilling, like over sluttspillet på en syvende plass.

Vanney og spillerlisten hans har 10 kamper igjen i den ordinære sesongen 2022, inkludert en kommende kamp hjemme mot Seattle Sounders fredag ​​kveld når Puig forventes å være tilgjengelig for en mulig debut.Kilde