Shadow

LA Galaxy vs. Guadalajara – Fotballkamprapport – 3. august 2022


Dejan Joveljic og Jonathan Perez scoret hver, og LA Galaxy beseiret Chivas de Guadalajara 2-0 i en vennskapskamp onsdag kveld.

Det var den første fotballkampen som ble spilt på SoFi Stadium, som vil arrangere verdenscupkamper i 2026, og fungerte som en opptakt til Leagues Cup-konkurransen mellom MLS- og Liga MX-klubber som begynner neste sommer.

Innenlandsspill vil bli stanset i en måned mens alle MLS- og Liga MX-lag deltar i turneringen. Vinneren vil motta en automatisk køyeplass i 16-delsfinalen i CONCACAF Champions League.

– MLS på ESPN+: Stream LIVE-spill, repriser (kun USA)
– Fotball på ESPN+: FC Daily | Futbol Americas
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

“Jeg tror nå som ligaene, jeg tror de stenger og kommer mye nærmere, og jeg tror det er mye respekt mellom de to ligaene og klubbene nå som eksisterer i begge ligaene, og derfor ser jeg at konkurransen blir tatt på alvor ,” sa Galaxy-trener Greg Vanney. “Jeg tror at ligaen, denne ligaen som starter opp neste år er god timing.”

Joveljic, en serbisk landslagsspiller, stakk ut venstrefoten for å omdirigere et hjørnespark fra Efrain Alvarez i toppen i det 28. minutt. Med sidelinjeplass på en premie på grunn av suiter på feltnivå, hadde ikke Alvarez noe annet valg enn å sette inn en innsvingende ball, og Joveljic kom til den nærmeste stolpen foran to Chivas-forsvarere for å bringe Galaxy foran.

“I dag fungerte det fordi det var et fantastisk kryss,” sa Galaxy-spissen Javier “Chicharito” Hernandez. “Du kan se det, (Joveljic) bare ta på det. Han likte ikke engang å sparke den, han bare rørte på den.”

Perez sørget for 2-0 i det 63. minutt med et godt slått skudd utenfor 16-meteren som slo Raul Rangel til venstre for den longerende keeperen. “Jonny stjeler åpenbart showet med et flott mål. Gutten er en spesiell spiller,” sa Vanney.

Hernandez, som ble født i Guadalajara og startet sin karriere i Chivas, tok nesten Galaxy foran i de første sekundene. Han snappet opp en dårlig tilbakelevering av Antonio Briseno etter 15 sekunder, men klarte ikke å få et skudd unna før Rangel foretok en desperat glidetakling.

Chivas hadde sine egne sjanser til å score tidlig, den farligste tvang Jonathan Klinsmann til å gjøre påfølgende reaksjonsredninger for å nekte Miguel Ponce fra kloss hold i det 25. minutt.

LAFC og Club America skulle spille i nattcapen til dobbelhodet.Kilde