Shadow

Rolig periode i idretten? Det kommer an på hvor du ser


Av Martin Rogers
FOX Sports spaltist

En av gledene med denne jobben med å skrive om sport er å ha hatt evnen til å reise vidt og bredt gjennom årene, og møte fans fra hele verden.

Jo mer du gjør det, jo mer erkjennelsen av at de av oss som elsker sport er for det meste klippet av samme tøy.

Visst, språkene og aksentene og de faktiske spillene vi følger kan være annerledes. Ja, amerikanske fans er vant til å betale konsesjonspriser som ville få de fra utlandet til å besvime. Riktignok vil de fleste fra disse kystene aldri få hodet rundt cricket, akkurat som din gjennomsnittlige belgiske eller sørafrikaner er forvirret av lunkene i rutenettet.

Men vær trygg på at vi slår til de samme tonene, bærer på de samme frustrasjonene, ønsker de samme resultatene og blir berørt av de samme historiene om sentimentalitet, enten vi er en amerikansk basketballfanatiker, en brasiliansk fotballfan, en tysk motorsportentusiast, en New Zealand rugby diehard, en japansk baseball-kjenner, og så videre.

Det som imidlertid skjer er at vi jobber etter en helt annen kalender, et faktum som er hentet hjem av den nåværende pausen i den amerikanske sportssyklusen.

I store deler av året er handlingen her ustanselig og tidvis overveldende. Det er mye overlapping, men fra september til midten av hvert påfølgende år føles det alltid at det er noe av stor betydning som skjer.

Fotballsesongen er kort nok til at hver uke med NFL-action bringer flere spill som virkelig betyr noe i kampanjens generelle opplegg. Fra Super Bowl vender sportslig oppmerksomhet til Daytona 500 og til NBA All-Star Game. Derfra er det et lite hopp inn i mars og alle college-horingene Madness som følger. Og så til Opening Day og Masters, og så de lange postseasons av både NBA og NHL.

Siden Golden State Warriors (16. juni) og Colorado Avalanche (26. juni) løftet sine respektive sølvtøy, har det imidlertid vært litt søvnig på den hjemlige scenen. NBA Summer League har en viss underholdningsverdi, men det er for det meste begrenset til å analysere innledende glimt av de mest lovende nybegynnere.

MLB All-Star-moroa gir et velkomment mellomspill, med den unike storheten til Shohei Ohtani, det ubestridte høydepunktet tirsdag (20.00 ET på FOX og FOX Sports-appen), pluss fremragende talenter som Aaron Judge og Juan Soto, og feelgood-legacy-valg Albert Pujols og Miguel Cabrera.

Når tirsdagskvelden er over, vil starten på de fleste NFL-treningsleirer fortsatt være dager unna, med fortsatt syv tomme søndager før reisen mot den siste dosen av fantasy-fotball-hjertesorg begynner.

Selv om det kan virke stille i USA, er det ikke tilfelle overalt. Tenk på hva den europeiske fanen har måttet sette seg fast i de siste par ukene. I tennis blødde French Open raskt inn i Wimbledon, henholdsvis vunnet av et par herrelegender (Rafael Nadal og Novak Djokovic) og en gryende superstjerne og en kontroversiell overraskelse på kvinnesiden (Iga Swiatek og Elena Rybakina).

I Europa pakker de det inn over sommeren.

Forrige helg brakte det åpne mesterskapet i golf på sitt mest ikoniske sted og åndelige hjem, St. Andrews i Skottland. Det var en påminnelse om at noen ganger er historien en du ikke forventer. En siste runde som formet seg som et head-to-head-oppgjør mellom publikumsfavoritten Rory McIlroy og den fremvoksende stjernen Viktor Hovland ble til en absolutt putting-mesterklasse fra briljante australske Cam Smith, som rullet inn birdie etter birdie på de bakerste ni og skjøt 64 og hevde sin første major.

Hvis Smith raskt hopper av til LIV Golf, som det ser ut til å være sannsynlig, vil overløperligaen ha en ung stjerne i god tro å legge til sine stadig sterkere rekker.

Neste helg avsluttes Tour de France, det stadig populære sykkelspektakulæret som har så mange sentraleuropeiske nasjoner trollbundet, og hvor en episk kamp mellom regjerende mester Tadej Pogacar og nåværende leder Jonas Vingegaard lokker over de avsluttende etappene.

En uke etter det vil fotballen være i full flyt igjen, med starten av den engelske Premier League og den tyske Bundesliga 5. august, fulgt en uke senere av Spanias La Liga og Italias Serie A.

Realistisk sett betyr geografi mindre og mindre i idrett. Utviklingen på TV og streaming betyr at hvis det skjer en sportsbegivenhet et sted i verden, kan du finne en måte å se på den uten for store problemer.

Det er imidlertid et bevist faktum at seere liker å se ting som foregår i deres eget land. UFC fant dette for noen år tilbake, da deres pay-per-view-tall for USA-baserte show var langt høyere enn de som fant sted utenlands, til tross for at de ble designet for å begynne å falle sammen med amerikansk sendetid. De klarte aldri helt å finne ut hvorfor.

Det er ingen redegjørelse for hvordan sportsfans opptrer i lidenskapens navn. Det er en slags sykdom som det heldigvis ikke finnes noen kjent kur for.

Når sport skjer, føles alt riktig. Når det er en rolig periode, som den som skjer i USA akkurat nå og en liten stund til, virker ting litt av. Vi finner oss selv i å gjøre rare ting, som å snakke om været eller kjøpe ting vi ikke trenger, eller takle hjemmeprosjekter som aldri blir ferdige.

Den gode nyheten er at travlere tider er foran oss. Det er noe å være takknemlig for, og jeg er glad for å minne deg på det, men en unnskyldning er også grunn. Denne spalten startet med intensjonen om å gi en løsning for den døde perioden, men det er virkelig ikke en vi kan se.

Med mindre du ønsker at NBAs omtalte, men fortsatt ikke-eksisterende midtsesongturnering skal spilles i juli? Eller NFL-sesongen som skal forlenges tre uker fremover (lykke til med å få det av Players Association) eller NASCAR for å redusere den ordinære sesongen drastisk og begynne sluttspillet nå, noe som ikke ville fungere.

Da mislyktes oppdraget. Beklager det, og kun følgende som unnskyldning.

Det er sommerens stille dager. Når kampene er utenfor timeplanen, er vi alle litt utenfor spillet vårt.

Martin Rogers er spaltist for FOX Sports og forfatteren av nyhetsbrevet FOX Sports Insider. YDu kan abonnere på det daglige nyhetsbrevet her.


Få mer fra Major League Baseball Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.

Kilde