Shadow

Andretti Autosport bøtelagt 25 000 dollar etter vannflaske som ble brukt til å lage vekt i Alexander Rossis bilIndyCar bøtelagt onsdag Andretti Autosport på 25 000 dollar fordi teamet brukte en vannflaske for å få vekt i bilen Alexander Rossi kjørte for å avslutte sin taprekke på 49 løp.

Rossis bil mislyktes ved inspeksjon etter lørdagens seier på landeveisbanen på Indianapolis Motor Speedway. IndyCar sa at vannflasken ble brukt i stedet for ballast for å sikre at bilen oppfylte minimumsvektkravet.

“Fra et sportslig perspektiv oppfylte bilen minimumskrav,” sa IndyCar-president Jay Frye. “Fra et teknisk perspektiv er måten de oppnådde vekten på ikke tillatt. For å oppfylle minimumsvekten ble drikkeflasken og dens innhold brukt som bilballast, noe som ikke er tillatt og hvorfor laget blir bøtelagt og straffet.”

Rossi fikk også 20 poeng på stillingen, men han var på åttende plass før straffen og er lenge ute av IndyCars tittelløp. Rossi forlater Andretti på slutten av sesongen for å kjøre for Arrow McLaren SP.

“Vi beklager feilen og setter pris på IndyCars forståelse av at nr. 27 var kompatibel under løpet,” sa teamet i en uttalelse, og la til at det så frem til å gå videre til helgens racing i Nashville.

Seieren hans lørdag avsluttet en tre år lang tapsrekke som daterte til Road America i Wisconsin i 2019 og strakte seg over 1133 dager. Seieren hjalp også Rossi til å forlate sitt nr. 27-lag på en positiv tone; nesten 70 % av Rossis team har vært med ham i de syv sesongene han har kjørt for Andretti.

Rossi, fra California, vant den 100. kjøringen av Indianapolis 500 som nybegynner i 2016. Han hadde returnert til USA den sesongen etter at tiden hans med å jakte på et sete i Formel 1 tok slutt. Rossis fem løp i 2015-sesongen gjør ham til den siste amerikanske føreren som konkurrerer i en F1-helg.Kilde