Shadow

Kylian Mbappe løser tvisten om bilderettigheter med det franske fotballforbundet etter lagfotosnubbDet franske fotballforbundet (FFF) har kunngjort at de vil gjennomgå avtalen om spillernes bilderettigheter så raskt som mulig etter at spiss Kylian Mbappe nektet å delta i sponsoraktiviteter.

Paris Saint-Germain-spissen og hans lagkamerater i Frankrike skal arrangere et lagbilde og andre sponsoraktiviteter i forkant av verdensmesterskapet i 2022 på treningsbasen deres i Clairefontaine på tirsdag, men Mbappe sa at han ikke ville delta – en avgjørelse som ble støttet av seniorspillere i troppen.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Kilder har fortalt ESPN at Mbappe ønsker å si noe om hvilke sponsorer som er knyttet til franske spillere mens han er på internasjonal tjeneste – han ønsker ikke å støtte noen merker, inkludert hurtigmatkjeder og bettingselskaper, som er under kontrakt med landslaget.

“Jeg har bestemt meg for ikke å delta i fotoseansen etter at det franske forbundets nektet å endre bilderettighetsavtalen med spillerne,” sa Mbappe i en uttalelse.

“Mine representanter og jeg beklager fullt ut at ingen avtale kunne oppnås, som spurt, før VM.”

Et 45-minutters møte med FFF-president Noel Le Graet, spillerne Hugo Lloris, Raphael Varane og Mbappe og hovedtrener Didier Decheamps ble imidlertid holdt før trening mandag.

Spillerne fortalte Le Graet og Deschamps at de sto i solidaritet med Mbappe, har kilder fortalt til ESPN, og de ønsker også å bli konsultert rundt sponsorer for landslaget slik at de ikke kommer i konflikt med noen av sine egne sponsorer. Møtet endte med at alle parter ble enige om at en endring ville være nødvendig, med Mbappe nå satt til å delta i tirsdagens sponsoraktiviteter.

FFF har siden kunngjort at de vil vurdere bilderettighetsavtalen så raskt som mulig.

Det het i en uttalelse: “Etter positive utvekslinger mellom lederne av laget, forbundspresidenten, hovedtreneren og et medlem av markedsavdelingen i forbundet, er FFF forpliktet til å revidere avtalen om så raskt som mulig. bilderettighetene knyttet til spillerne.”

“Forbundet er glade for å jobbe med en ny avtale.”

Mbappe tok tidligere dette standpunktet med FFF. I mars nektet han å bli med sine internasjonale lagkamerater for sponsoraktiviteter og ba forbundets president, Le Graet, om å gjennomgå avtalen om spillernes bilderettigheter.

Det ble holdt et møte i juni mellom Le Graet og Mbappes mor, Fayza Lamari, som ble ledsaget av sin advokat, Delphine Verheyden, hvor saken ble diskutert. Mbappes familie og deres representanter forlot møtet i troen på at en endring i avtalen ville bli gjort, men det ble ikke noe av før etter protesten hans på mandag.

Frankrike, som begynner sitt VM-tittelforsvar i Qatar i november, skal etter planen spille Nations League-kamper i denne ukens landskamppause mot Østerrike på torsdag og Danmark på søndag.Kilde