Shadow

Club America slo Chivas i Clasico Nacional; Atlas kommer ikke til tre-torv


Meksikansk uavhengighetsdag, Canelo Alvarez-kampen OG Clasico Nacional? Det var mange feiringer i helgen – spesielt for Club America-fans.

Las Aguilas beseiret Chivas 2-1 under lørdagskveldens massive Liga MX-rivaliseringskamp, ​​og beholdt sin plass på bordet. Andreplassen Monterrey beseiret de slitende back-to-back-mesterne Atlas, som nå offisielt er ute av kampen om sluttspillet. Også ute av kampen er andre Liguilla-outsidere Queretaro.

Det er mye å dekke, inkludert et mål for sesongkandidaten og litt Mario Kart i pausen, så i tilfelle du gikk glipp av noe, her er tre samtalepunkter og noen tilleggsobservasjoner fra uke 15 av Apertura 2022

– Liga MX-tabellen | Liga MX-dekning på ESPN Deportes
– Futbol Americas på ESPN+: MLS, Liga MX, USMNT, El Tri


Amerika ned Chivas inn Clasico Nacional

Lørdag kveld var en bittersøt en for mange innbyggere i Guadalajara. Mens den lokale boksehelten Canelo Alvarez beholdt sitt ubestridte supermellomvektmesterskap over Gennady Golovkin, klarte ikke Chivas (og Atlas, som vi skal dykke inn i senere) å få jobben gjort etter å ha tapt 2-1 mot Club America i Clasico Nacional.

Problemene for Los Rojiblancos begynte raskt i det andre minuttet da forsvarer Luis Olivas felte Club Americas Henry Martin i 18-meteren, og ga angriperen et mål på straffe kort tid etter – og en Cuauhtemoc Blanco-aktig feiring på slep.

Las Aguilas ville da gjøre 2-0 i det 51. minutt gjennom et forsøk fra den formmessige midtbanespilleren Alejandro Zendejas. Chivas svarte med et mål av Cristian Calderon på den 62., men det skulle vise seg å være deres eneste for natten. Mens supportere fra Guadalajara, og Chivas’ sosiale medier-konto selv, vil klage på at de ikke har sjekket monitoren for en streik som kan ha gått over streken som en mulig utligning, er realiteten at Club America var den overlegne siden på lørdag.

Ledet av prestasjoner fra Guillermo Ochoa, Emilio Lara, Sebastian Caceres, Alvaro Fidalgo, Zendejas og Martin, fortjener Club America ikke bare en seier over Chivas, men en fortsatt plass på toppen av tabellen.

“Dette [win] er for fansen,” sa manager Fernando Ortiz etter resultatet. “Vi må jobbe dag for dag for å opprettholde vår intensitet og kjempe om tittelen.”

I spillet ble 37 fans kastet ut for å bringe inn forbudte gjenstander, delta i en anti-homofil målvaktsang eller forstyrre publikum.


Ingen tre-torv skudd nå for Atlas

Med skader, en begrenset liste, to forkortede preseasons på grunn av påfølgende sluttspill (og ligatitler) og et gjennomsnitt på én kamp hver 4.66 dag i Apertura, er det ingen overraskelse at Atlas har falt ut av sluttspillet. På vei inn i forrige ukes runde trengte de et mirakel og en nesten perfekt avslutning på sesongen for å kvalifisere seg til Liguilla.

Tre dager etter en kort utenlandsreise som ga dem et 2-0-tap for MLS-siden NYCFC i Campeones Cup, reiste Atlas raskt bort til Nuevo Leon og ble deretter beseiret med samme resultatlinje mot Monterrey i Liga MX-spill sist lørdag. For hva det er verdt, holdt Atlas stand i det meste av kampen før Los Rayados scoret to ganger etter det 75. minutt.

“Det er ikke en premie å bli mester og deretter ha 10 dager på å forberede seg til neste sesong,” beklaget Atlas-manager Diego Cocca etter å ha tapt mot Monterrey. “Vi har ikke noen stor liste.”

Når det gjelder Monterrey, fortsetter deres fremragende turnering under ledelse av veteran-treneren Victor Manuel Vucetich. Det har vært mye oppmerksomhet til Club America med sine 35 poeng på 16 kamper, men Monterrey og Vucetich er like bak med 34 egne poeng.

Apropos manageren, Vucetich er for øyeblikket stabil, men ble tatt til sykehuset mandag morgen som en forholdsregel etter at blodtrykket hans falt under en treningsøkt i Monterrey.


Davilas bedøvelse holder Leons håp i live

Leon er et av flere lag som prøver å vinne en sluttspillplass, og Victor Davila gjorde sin side en stor tjeneste ved å score denne fantastiske i en 3-1-seier over Queretaro.

Når det gjelder resten av feltet, har Club America, Monterrey og Pachuca alle kvalifisert seg direkte til kvartfinalen som garanterte medlemmer av de fire beste. Santos Laguna, på fjerdeplass, er på vippen, men kan bli forbigått av femteplassen Tigres.

I en innledende play-in-runde vil plasseringer fem til og med 12 på ligatabellen kjempe om de fire andre plassene i kvartfinalerunden.

Toluca og Chivas er garantert en plass i play-in-runden, men ikke de fire beste. Dette etterlater en underholdende avslutning på sesongen som har ni lag (Leon, Cruz Azul, Puebla, Atletico San Luis, Necaxa, FC Juarez, Mazatlan, Club Tijuana og Pumas) som kjemper om de fem siste play-in-plassene.

For å legge til mer spenning for tallknuserne der ute, har fem av de ni håpefulle allerede spilt sine uke 16-kamper på forhånd på grunn av en fortettet timeplan på grunn av verdenscupen, noe som betyr at fredagens uke 16-kamper mellom Necaxa vs. Mazatlan og Puebla vs. Pumas må nå se.


Ytterligere observasjoner

– Andre steder i uke 15: Puebla tok sin første seier siden begynnelsen av juli i en 2-1-seier over 9-manns Tigres, Mazatlan holdt Toluca til uavgjort 1-1, Cruz Azul-keeper Jesus Corona var strålende i en 2-1 borteseier over Pumas sikret Santos Laguna nesten kvartfinaleplassen med et 2-0-resultat mot FC Juarez, Pachuca utvidet sin gode form gjennom en 2-1 borteseier over Atletico San Luis, og Club Tijuana fikk uavgjort 1-1 med Necaxa .

– Club Tijuanas sløve sprint mot sluttspillet er ikke på langt nær så god som disse to pausene inviterer til å spille Mario Kart på lagets massive skjerm, som de hevder å være den største på latinamerikanske stadioner.

– I forkant av deres nylige seier over FC Juarez, avduket Santos Laguna en statue av klubblegende og hjembyhelt Oribe Peralta. Den tidligere Mexico internasjonale og olympiske gullmedaljevinneren var involvert i lagets Liga MX-mesterskap i 2008 og 2012.

Kilde