Shadow

Kylian Mbappe-bildetvist – KFC tar avstand fra ledelsens kommentarer til rettslige handlinger


KFC France tok avstand fra kommentarer fra en toppleder som sa at hurtigmatkjeden kan ta rettslige skritt på grunn av spiss Kylian Mbappes avslag på å ta del i noen av det franske landslagets sponsorforpliktelser.

Alain Beral, visepresident i KFC Frankrike, fortalte til Sport Business Club-nettstedet at selskapet vurderer rettslige skritt, selv om han ikke spesifiserte om dette ville være mot spilleren eller det franske fotballforbundet.

Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

“Vi har betalt for noe klart. Om nødvendig vil vi hevde våre rettigheter,” sa Beral.

KFC France sa imidlertid senere at Berals kommentarer ikke reflekterte selskapets synspunkter.

“KFC France beklager ordene som ble sagt i går og rapportert i media i morges. Dette er personlige meninger, men reflekterer på ingen måte selskapets posisjon,” heter det i en uttalelse til Reuters.

«KFC France ønsker også å presisere at Alain Beral ikke snakket på vegne av selskapet, men i sammenheng med en privat samtale under et arrangement knyttet til hans funksjoner som president i National Basketball League.

“Samarbeidet mellom KFC og det franske fotballforbundet (FFF) har alltid vært en kilde til stolthet for selskapet. KFC Frankrike har all tillit til FFFs evne til å finne tilfredsstillende løsninger for alle sine partnere og spillere, inkludert Kylian Mbappe, hvis supportere vi er blant de første i Frankrike.”

Mbappe hadde nektet å delta i en lagfotoseanse og sponsoraktiviteter planlagt på tirsdag, da han ikke ønsket å støtte noen merker, inkludert fastfoodkjeder og bettingselskaper, som har kontrakter med landslaget.

“Jeg har bestemt meg for ikke å delta i fotoseansen etter at det franske forbundet nektet å endre bilderettighetsavtalen med spillerne,” sa Mbappe i en uttalelse.

Forbundet sa at det ville “gjennomgå … bilderettighetsavtalen mellom det og dets utvalgte spillere.”

Frankrike tar imot Østerrike i Nations League torsdag og spiller mot Danmark tre dager senere.Kilde