Shadow

Regjeringen i Argentina blir involvert i mangel på VM-klistremerkerArgentinas regjering har sluttet seg til krangelen mellom butikkeiere og de lokale produsentene av populære, men knappe VM-klistremerkealbum.

Fans av spillet i den søramerikanske nasjonen har slitt med å finne samlelappene to måneder før turneringen starter i Qatar.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)
– World Cup Stock Watch: Argentina trender opp foran Qatar

Argentinas handelsavdeling innkalte tirsdag til et møte med representanter for New Rita-selskapet, som eier rettighetene til klistremerkeprodusenten Paninis produkter i landet, og medlemmer av landets forbund av butikkeiere.

“Vi har åpnet en dialog og engasjert våre juridiske og tekniske medarbeidere til å samarbeide slik at vi kan finne løsninger,” sa avdelingen på Twitter. Den lister ikke opp noen konkrete tiltak.

Butikkeiere gir selskapet skylden for mangelen på klistremerker og hevder at det hindrer en tradisjon som lar supermarkeder, bensinstasjoner og apper også selge Paninis produkter. De klager også over at den offisielle prisen på 150 pesos ($1) for hver pakke med fem klistremerker ikke blir respektert av lokale distributører.

Albumene og klistremerkene kom i salg 24. august, men forsvant raskt fra butikkene, noe fansen i utgangspunktet tilskrev selskapets markedsføringsstrategi. Nye Rita benektet det og lovet å få slutt på knappheten raskt.

Talsmenn for selskapet kom ikke med kommentarer til tirsdagens møte.

Argentina begynner å spille gruppe C i verdenscupen mot Saudi-Arabia 22. november før de møter Mexico og Polen i deres forsøk på å nå knockout-runden i Qatar.Kilde