Shadow

Kyle Busch introdusert av Richard Childress Racing, vil kjøre bil nr. 8 i 2023


CHARLOTTE, NC — Kyle Busch vil flytte til Richard Childress Racing neste sesong, og avslutte en 15-årig karriere med Joe Gibbs Racing fordi teamet ikke klarte å komme overens med NASCARs eneste aktive flerfoldige cupmester.

Busch vil kjøre Chevrolet nr. 8 for Childress i en kunngjøring tirsdag i NASCAR Hall of Fame. Han bar de to Cup-mesterskapsringene han vant mens han kjørte for Gibbs på langfingrene.

“Jeg tar med meg talentene mine til Welcome, North Carolina, for å kjøre bil nr. 8 fra og med 2023,” sa Busch om å flytte til teamet basert omtrent en time nord for Charlotte.

Tyler Reddick, som for tiden konkurrerer om cupmesterskapet i Chevrolet nr. 8, vil forbli under kontrakt hos RCR og kjøre for laget neste sesong. Reddick i juli fortalte Childress at han skulle flytte til 23XI Racing i 2024.

Richard Childress sa at han informerte Reddick om at han ville være ute av nr. 8 neste sesong en time før Buschs kunngjøring. Childress sa at han ville få et tredje charter for Reddicks bil.

Da Childress ble med Busch ved kunngjøringen ga han Buschs 7 år gamle sønn, Brexton, en kontraktsopsjon på å en dag kjøre for RCR. Men før det ga Childress Busch sin “signeringsbonus”, som var en eske.

Childress i 2011 kjempet med Busch etter et Truck Series-løp på Kansas Speedway. Bileieren tok av klokken og ga den til noen og sa «Hold klokken min» før krangelen. Childress ble bøtelagt 150 000 dollar av NASCAR etterpå.

Hall of Fame-lagets eier og Busch for lenge siden gjorde bod, noe som bidro til å gjøre RCR til et landingssted for Busch i løpet av hans uutholdelig lange frie byråperiode. JGR fikk vite at mangeårige partner Mars Wrigley forlot sporten på slutten av 2022, og Gibbs hadde lett etter en sponsor med dype lommer for å beholde Busch i Toyota nr. 18.

Busch sa til og med at han ville kjøre for under markedsverdien for å få en avtale gjort.

Men etter hvert som året gikk og ingen fremgang ble gjort med Buschs 2023-planer, ble han tvunget til å lete andre steder etter både sitt eget Cup-sete og et landingssted for Kyle Busch Motorsports, hans Truck Series-team som nå blir en Chevrolet-organisasjon. Busch sa at alle detaljer om KBM og hvor mange lastebiler den kjører neste år fortsatt er under avgjørelse.

Overgangen til RCR er et enormt slag for Toyota, som har vært med Busch siden han begynte i JGR og drev ham til alle unntatt fire av hans 60 karrierecupseire. Busch er også den mest vinnende sjåføren i Xfinity-serien og lastebilserien på lavere nivå, og hans KBM-lastebilteam er en stor del av Toyotas dominans i den serien.

Men Toyota kunne ikke gjøre noe for å finne Busch en plass i sin lille flåte – JGR og 23XI kombinerer for en Cup Series-lave seks påmeldinger på heltid – og Busch var i stand til å flytte til Chevrolet.

Childress sa at atmosfæren i butikken hans i Welcome har vært elektrisk siden ryktene startet om at Busch kunne flytte til organisasjonen. Han sa også at når han ser i Buschs øyne, ser han det samme brennende konkurranseutseendet som han en gang så i avdøde Dale Earnhardt.

Earnhardt vant seks av sine syv cupmesterskap for Childress. RCR har ikke vunnet en cuptittel siden Earnhardt, men har både Reddick og Austin Dillon, barnebarnet til Childress, i årets sluttspillfelt.Kilde