Shadow

Chelsea-spillere har skylden for at Thomas Tuchel sparket


Chelseas visekaptein Jorginho har sagt at spillerne “er ansvarlige” for Thomas Tuchels avgang forrige uke.

Tuchel ble fritatt fra pliktene forrige onsdag, dagen etter at laget hans led et sjokk 1-0-tap borte mot Dinamo Zagreb i åpningskampen i denne sesongens Champions League.

Chelsea utnevnte Graham Potter som sin nye manager dagen etter, og Jorginho sa at laget var sjokkert over Tuchels sparken, men la til at laget må ta en del av skylden.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

“Selvfølgelig hadde vi en flott tid med Thomas og setter pris på det han gjør for oss, fansen og alle,” sa Jorginho på en pressekonferanse tirsdag i forkant av deres Champions League-kamp mot FC Salzburg.

“Det var en overraskelse for alle. Det som har blitt sagt mellom spillerne vil bli der, beklager.”

Han la til: “Selvfølgelig [the players are also responsible], vi er et team. Det er ikke én person som er ansvarlig for det som skjedde. Vi er laget som en gruppe på banen, så selvfølgelig er vi ansvarlige for det som skjedde.

“Vi prøvde å gjøre det vi kunne og der det kunne gå bedre. Dessverre fungerte det ikke. Utfordringen nå er å gjenoppbygge tilliten.”

Den nye manageren Potter sa at han vil nærme seg en “veldig annerledes utfordring” på samme måte som han har brukt gjennom en trenerkarriere stort sett utenfor rampelyset.

Den 47 år gamle engelskmannen har tatt på seg sin desidert største trenerjobb, etter å ha kuttet tennene med den svenske klubben Ostersunds i syv år før en kort periode i Swansea City og deretter en svært imponerende en med Brighton & Hove Albion.

Potters metoder i Brighton har forbedret hans rykte, men forventningsnivået til Chelsea vil være en ny opplevelse for en mann som er tippet som en fremtidig England-trener.

“Du må se på fotballklubben her, tradisjonen, kvaliteten, for å konkurrere i Premier League og Champions League, det er en helt annen utfordring enn den jeg hadde,” sa Potter til journalister onsdag.

“Jeg er veldig, veldig spent som du kan forestille deg og ser frem til å komme i gang.”

På spørsmål om hvorvidt det å jobbe med et lag fullt av kjente navn ville endre tilnærmingen hans, sa Potter at han ville stole på kommunikasjonsevnen som han er mye hyllet for.

– Chelsea-Liverpool utsatt i forkant av Queens begravelse
– PL panikkindeks: Hvorfor Chelsea føler varmen
– Hva Potter kan lære av Moyes, Rodgers etter at han kom til Chelsea

“Det høres rart ut, men jeg nærmer meg det som jeg har nærmet meg hver jobb og hver fotballklubb med den største respekt for hvert miljø, hver kontekst,” sa han.

«Jeg vet at dette er et annet miljø, men vi jobber fortsatt med mennesker. Da handler det om å forstå dem, behandle dem med respekt, bli kjent med dem.

“Det er alle slags narrativer der ute, at toppspillere er dette og toppspillere er det, men etter min erfaring er folk ganske kompliserte.

“Folk har ego-mennesker, har forskjellige ting som utfordrer og det er det fascinerende med denne jobben.”

Potter innrømmet at det hadde vært en virvelvind ni dager siden han overvåket Brightons 5-2-seier over Leicester City som få noen gang kunne ha forestilt seg skulle bli hans siste kamp med klubben.

“Det føles som ni uker eller ni måneder, men det har vært strålende. Det er skjønnheten med fotball, skjønnheten i livet. Du vet aldri hva som er rundt hjørnet,” la han til.

“Ting skjedde utrolig raskt. Jeg hadde noen veldig intense samtaler med eierne og raskt skjønte jeg at for det første var de gode mennesker, intelligente mennesker, som har gjort en stor suksess av livet sitt utenfor fotballen og som ønsker å oppnå noe virkelig spennende her.”

Potter sa at han hadde flyttet ut av “komfortsonen”, men tonet ned ethvert forslag om at det var en risiko å bli med Chelsea.

“Hvis du går over veien er det en risiko,” sa han. “Jeg forlot England da jeg var 30 år gammel, og jeg dro til en klubb som sparket manageren hvert år de siste fem årene.”Kilde