Shadow

Verdenscupens 101 mest minneverdige øyeblikk: Nigel de Jongs høye spark


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med

I enhver kamp hvor som helst, er den typen flygende spark mot brystet som den nederlandske midtbanespilleren Nigel de Jong la på Xabi Alonso, et klart og åpenbart rødt kort.

Bortsett fra at dette ikke var noe gammelt spill. Det var tilfeldigvis VM-finalen i 2010 mellom Spania og Nederland, og etter å ha begått en av de mest flagrante feilene i verdenscuphistorien, fikk De Jong bare gult. Dommer Howard Webb forklarte etterpå at hans syn på utfordringen var blitt hindret; fordi han sto bak Alonso, kunne han – i motsetning til en milliard TV-seere over hele verden – ikke se fra hans utsiktspunkt hvor voldelig taklingen hadde vært.

Med VAR fortsatt åtte år unna, holdt De Jong seg på banen. Rettferdigheten ble servert til slutt: Alonso ble ikke skadet og spilte videre, og Spania vant sitt første verdensmesterskap på Andres Iniestas ekstraomgangsmål, og ga de fortsatt troféløse Oranje deres tredje tittelkamp-nederlag.

De Jongs kickstart-bølge av bookinger

De Jongs kickstart-bølge av bookinger

Xabi Alonso tok et spark mot brystet fra Nigel de Jong.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde