Shadow

Jeg må spille før verdensmesterskapet i 2022


USAs forsvarsspiller Sergino Dest håper å få mer spilletid foran årets verdensmesterskap i Qatar etter å ha sluttet seg til Serie A-mester AC Milan på overgangsfristen.

Milan har også rett til å kjøpe Dest fra Barcelona på slutten av den sesonglange låneavtalen for €20 millioner ($19,9 millioner).

– Hva Dests trekk betyr for ham, Barca, Milan, USMNT
– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)
– Fotball på ESPN+: FC Daily | Futbol Americas

“Jeg trenger å få minutter for verdensmesterskapet. Jeg trenger å spille. Ikke bare for verdensmesterskapet, jeg vil bare spille alltid,” sa Dest i et intervju med Milan TV fredag. “De [Milan] ga meg en flott mulighet. Så jeg tenkte ikke engang to ganger. Jeg tenkte: Jeg må gjøre det. Jeg vil leke. Så det var en enkel avgjørelse å ta.”

Dest startet sin karriere i Ajax før han flyttet til Barcelona for to år siden for €21 millioner euro (den gang $24,7 millioner), men han innfridde aldri forventningene helt og kunne ikke etablere seg som en vanlig starter.

Han hadde nok av minutter i sin første sesong, men så gikk spilletid gradvis ned og 21 år gamle Dest visste at når verdenscupen nærmet seg i november, måtte han ha en fast plass i et lag.

Dest har en surinamsk-amerikansk far og nederlandsk mor og valgte å spille for USA i stedet for Nederland, hvor han er født og oppvokst. Han har scoret to mål på 17 kamper for landslaget.

“Egentlig skjedde alt veldig raskt, som på en dag,” sa Dest om flyttingen til Milano. “Jeg måtte ta en beslutning veldig raskt, å endre livet mitt, å gå til en annen klubb, et annet land, en annen kultur.

“Jeg elsker denne klubben. Dette er en klubb jeg ønsket å spille for da jeg var yngre. Jeg tror dette er et fint steg for meg, en god sjanse til å spille igjen. Jeg er veldig glad og beæret over å spille for denne klubben og Jeg skal gi mitt beste.”

Dest, som er en rask forsvarsspiller, startet opprinnelig som kantspiller i Ajax ungdomsakademi før han byttet til back.

“Det var en god avgjørelse å sette meg på fullback fordi kvalitetene mine kom enda mer frem,” sa han. “Fordi jeg kunne gå fremover, kunne jeg forsvare. Jeg har utholdenhet så jeg kan løpe opp og ned.

“Det var den beste posisjonen og er den beste posisjonen for meg, høyre- og venstreback. Bare den beste avgjørelsen å ta i profesjonell fotball.”

Dest kan få en tøff debut. Rossoneris neste kamp på lørdag er derbyet mot byrival Inter Milan.

Milan endte foran andreplass Inter for sin første tittel på 11 år forrige sesong, men plasseringene ble snudd forrige kampanje.

“En annen liga igjen og det kommer til å bli en tøff liga. Noen gode motstandere. Vi har gode rivaler,” sa Dest.

Deretter pekte han på midten av brystet, der et merke med det italienske flagget sitter på Milan-trøya – et tegn på den regjerende mesteren i Serie A.

“Vi har merket i midten,” sa Dest, “så vi må beholde det og sørge for at neste år fortsatt har det på skjortene våre.”Kilde