Shadow

Jeg håper virkelig Cristiano Ronaldo blir værende


Den nye Manchester United-signeringen Casemiro sa at han håper at Cristiano Ronaldo blir på Old Trafford, til tross for at Portugal-stjernen er koblet til en flytt borte store deler av sommeren.

Casemiro kom til United i en potensiell £70 millioner-avtale forrige uke fra Real Madrid, hvor han tidligere var lagkamerat med Ronaldo i flere sesonger. Og Casemiro sa at Ronaldo allerede har hjulpet til med overgangen til sine nye omgivelser.

– spådommer i gruppespillet i Champions League, kamper du må se
– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

“Vi snakker om en av de beste spillerne gjennom tidene,” sa Casemiro i et intervju med ESPN Brasil. “Han vet at jeg respekterer ham mye. Jeg håper han blir med oss, for han er en stor spiller.

“Han gir deg mange mål, han er en vinner, han er en leder. Han er så viktig for oss. Vi henvendte oss til hverandre på grunn av språket også. Siden første dag her har han hjulpet meg med alt. Han hjelper meg mye. Jeg håper virkelig han blir hos oss.

Ronaldo satt igjen på benken da Man United sikret sin første seier i den nye sesongen med en imponerende 2-1-seier over Liverpool mandag. Det fulgte etter uker med spekulasjoner etter rapporter om at 37-åringen ønsket å forlate for å slutte seg til en klubb i Champions League.

United har imidlertid fortsatt å si at spilleren ikke er til salgs, og etter Liverpool-kampen gjentok manager Erik ten Hag sin holdning om at Ronaldo kan trives i systemet sitt.

“Jeg tror han kan,” sa Ten Hag som hentet Ronaldo inn som innbytter i det 86. minutt. “Hele karrieren under flere ledere gjorde han, flere stiler og systemer. Han har alltid prestert, så hvorfor kan han ikke gjøre dette?

“Alder hans er ikke et problem. Hvis du er god nok og du er gammel og du fortsatt leverer prestasjoner, er du også god nok.”

Casemiros flytting til Old Trafford var en overraskelse for mange, da den brasilianske midtbanespilleren forlot de nåværende Champions League-innehaverne for en klubb som endte på sjette plass i Premier League forrige sesong.

Men 30-åringen har understreket at han er ivrig og klar for en ny utfordring etter ni år i Madrid.

“Som jeg sa i farvel i Real Madrid, følte jeg at det var slutten på en syklus,” sa han. “Jeg hadde følelsen av at jeg ga alt for den klubben. Jeg er 30 år gammel, jeg føler meg så sterk. Jeg vil lære mye. Jeg vil lære nye ting. Jeg vil forandre meg.

“Hvis det hadde skjedd for tre år siden, ville jeg kanskje ikke hatt dette ønsket om å forandre meg. Men jeg er fortsatt 30 år gammel. Så dette ønsket er for godt for meg. Jeg føler meg som en gutt. Jeg vil hjelp, jeg vil spille, jeg vil hjelpe spillerne. Jeg vil hjelpe Manchester United.”

Og til tross for at United ikke er i Champions League denne sesongen og ikke har vunnet Premier League-tittelen siden 2013, insisterte Casemiro på at han fortsatt har ambisjoner om å utfordre om kampens største trofeer.

“Vel, jeg har fem [Champions League’s], ikke sant?” spøkte han. “Men det er ikke fordi jeg har fem at jeg ikke vil vinne med Manchester. Champions League er det viktigste mesterskapet og alle ønsker å vinne det.

“Men som jeg sa, klubben var veldig hyggelig med meg siden den første dagen, treneren også, de forlot meg veldig komfortabel… Disse tingene er viktige. Og sikkert om vi ikke vil være i Champions League eller vinne premieren [League], Jeg vil være trist, veldig nervøs. Men vi vet at det skjer med mye arbeid og dedikasjon.”Kilde