Shadow

Barcelonas Alexia Putellas kåret UEFA Women’s POTY; England-sjef Sarina Wiegman kåret til årets trenerBarcelonas midtbanespiller Alexia Putellas vant UEFA Women’s Player of the Year-prisen torsdag, og slo Englands Beth Mead og Tysklands Lena Oberdorf til toppprisen, mens Englands hovedtrener Sarina Wiegman ble kåret til årets trener.

Putellas, som vant prisen i fjor sammen med Ballon d’Or Feminin, scoret 34 mål for Barcelona forrige sesong da klubben vant alle de hjemlige trofeene og nådde Champions League-finalen.

– Strøm ESPN FC daglig på ESPN+ (kun USA)
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang

Imidlertid spilte ikke 28-åringen i EM 2022 for kvinner etter å ha revet av knebåndene på trening og møtt hard konkurranse i Mead, som vant turneringens spiller og endte som toppscorer med seks mål.

I mellomtiden tok Meads internasjonale sjef Wiegman en ny pris på torsdag da hun vant årets trener for sin rolle i å lede England til deres første store tittel på 56 år.

“Det er veldig hyggelig å motta denne flotte prisen, jeg er veldig beæret og ydmyk,” sa hun.

“Denne prisen er virkelig for alle som er involvert i det engelske laget, FA, staben og selvfølgelig, mest av alt, spillerne. Tusen takk.”

Fotballforbundet planlegger å holde kontraktssamtaler med Wiegman, som har vært i rollen siden september 2021, om en kontraktsforlengelse ettersom England håper å forlenge suksessen ved neste sommers verdensmesterskap for kvinner i Australia og New Zealand.Kilde