Shadow

Verdensmesterskapets 101 mest minneverdige øyeblikk: Den gylne (mål)regel


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med Bebetos klassiske feiring.

Bortsett fra straffesparkkonkurranse, hadde sudden death-avgjørelser aldri vært noe i verdenscupene.

Det endret seg i 1998, da FIFA debuterte sin kontroversielle Golden Goal-regel i turneringen for første gang. Inntil da spilte lagene en halvtimes ekstraomgang – hvor alle mål kunne scores – da kampene fortsatt var uavgjort på slutten av 90 minutter.

«Gylne» mål, derimot, avgjorde vinneren der og da. Det økte den allerede enorme innsatsen under knockout-fasen i Frankrike.

Av de åtte 16-delskampene i 1998, gikk bare én – mellom vertene og Paraguay – til ekstraomganger. Hjemmefansens hjerter var i halsen da den ekstra økten begynte i Lens, vel vitende om at en feil fra Les Bleus umiddelbart ville gjøre slutt på verdenscupdrømmene deres, uten tid til å komme seg. I stedet ble den franske forsvarsspilleren Laurent Blanc den usannsynlige målscoreren for det første gullmålet i verdenscuphistorien.

Første Golden Goal

Første Golden Goal

Den franske forsvarsspilleren Laurent Blanc scoret det første gylne målet for å eliminere Paraguay i 1998 FIFA World Cup.

Et snøskred av klager om at Golden Goal-regelen var urettferdig førte til at FIFA gikk tilbake til det gamle systemet etter 2002-turneringen. Men Blancs streik – ett av bare to verdenscupgullmål noensinne – lever videre, ikke bare fordi det kom først: det sendte også Frankrike på vei til sin første tittel.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde