Shadow

Javier ‘Chicharito’ Hernandez sin verdenscupdrøm for Mexico er over, bekrefter Martino


Mexico har fire midtspisser på trening for sine VM-oppvarmingskamper denne uken, men tar bare tre spisser til Qatar og Javier Hernandez vil ikke være med i noen av gruppene, bekreftet trener Tata Martino tirsdag kveld.

Martino utelukket «Chicharito» fra en opptreden i hans fjerde verdensmesterskap mens han snakket på banen på stadion spilleren kaller hjem med LA Galaxy.

Mens 34-åringen har en stort sett enestående sesong med MLS-klubben sin, er Martino fokusert på de fire andre kandidatene til å lede linjen når Mexico prøver å bryte ut av en vanskelig VM-gruppe. Til tross for rykter om at han kan velge alle fire midtspisser eller tilbakekalle Chicharito for å styrke et lag som har tålt en del dårlige angrep under CONCACAF-kvalifiseringen, sa Martino at han bare vil ta tre av kandidatene til Qatar.

“I tilfellet med Chicharito, går vi rett og slett med andre forwards,” sa Martino. “Vi vil prøve å velge de 26 spillerne som er nærmest spillet vårt.”

Disse spissene er Raul Jimenez, Rogelio Funes Mori, Henry Martin og Santiago Gimenez, men ikke alle er klare til å spille. Jimenez jobber gjennom en lyskeskade som har holdt ham utenfor Wolverhampton Wanderers-oppstillingen nylig i England, mens Funes Mori nylig har vært ute med en muskelskade etter en sterk start på sesongen med Liga MXs Monterrey.

Martino forventer ikke at Jimenez eller Funes Mori skal spille mot Peru på lørdag på Rose Bowl eller mot Colombia i Californias Bay Area på mandag, men de er med El Tri for trening, restitusjon og kontakt med lagkameratene.

«Vi har to [forwards] hvem kan spille og to som ikke kan,” sa Martino. “Det jeg liker er at vi ikke har nok spillere. Fire forwards kommer ikke til å gå [to Qatar], men så lenge de gjør det vanskelig for meg å velge, er jeg veldig glad for det. Det vil sikkert bli snakk om hvem som er utelatt, men problemet vil være overflod og ikke knapphet.”

Mexico endte på andreplass i CONCACAF-kvalifiseringen bak Canada, men Martinos lag scoret bare fire mål i sine fem siste kvalifiseringskamper til tross for at både Jimenez og Corona var tilgjengelig. De offensive kampene og de nye skadeproblemene virker farlige for Mexicos håp om å unnslippe en gruppe som også inkluderer verdensmakten Argentina og en polsk tropp ledet av Barcelona-stjernen Robert Lewandowski.

Selv spillerne har lagt merke til at meksikanske fans er nedstemte over lagets sjanser, men det er neppe uvanlig for et landslag som har kjent sin del av hjertesorg. Veteranen midtstopper Hector Moreno håper El Tri’s Supportere vil finne litt optimisme – og han håper laget kan gi det to sterke prestasjoner i California denne uken.

“På papiret er det en tøff gruppe,” sa Moreno. “Argentina er en av kandidatene til å vinne hele turneringen. Men du må fortsatt spille de kampene. I det siste verdensmesterskapet hadde du aldri trodd at vi skulle slå Tyskland, og så tape mot Sverige heller. Vi må fokusere på Polen, og så etter det, må vi fokusere på Argentina og [Lionel] Messi, den beste på planeten. Vi kommer alltid til å ha store utfordringer på dette nivået, og det er to store utfordringer, men jeg tror vi vil være klare.”Kilde