Shadow

Atletico Madrid fordømmer rasistiske tilrop rettet mot Real Madrids Vinicius Junior


Atletico Madrid slapp tirsdag en uttalelse der de fordømmer den rasistiske sangen rettet mot Vinicius Junior før Madrid-derbyet, og sa at de vil utestenge klubbmedlemmer som er identifisert som å ha vært involvert.

En gruppe Atletico-fans ble filmet mens de synger rasebeskjeftigelser før søndagens derby på Metropolitano stadion, som Real Madrid vant 2-1, mens lokale medier også rapporterte at sladder og sang av «Vinicius, dø» ble hørt gjennom hele kampen.

LaLiga har sagt at de vil sende inn en offisiell rapport om hva som skjedde med Spanias antivoldskommisjon og det spanske fotballforbundets (RFEF) disiplinærkomité.

“Atletico Madrid fordømmer ettertrykkelig de uakseptable ropene som et mindretall av fans kom med utenfor stadion før derbyet ble spilt,” sa klubben i sin uttalelse. «Klubben vår har alltid vært preget av å være et åpent og inkluderende rom for fans av forskjellige nasjonaliteter, kulturer, raser og sosiale klasser, og noen få kan ikke svekke bildet til tusener og tusenvis av Atletico-fans som støtter laget deres med lidenskap og respekt.

“Disse sangene forårsaker oss enorm avsky og indignasjon, og vi vil ikke tillate noen å gjemme seg bak våre farger for å ytre rasistiske eller fremmedfiendtlige fornærmelser. Hos Atletico Madrid har vi nulltoleranse for rasisme.

“Av den grunn har vi kontaktet myndighetene for å tilby dem vårt samarbeid i etterforskningen av hendelsene som skjedde utenfor stadion og kreve identifisering av personene som deltok, for å fortsette med umiddelbar utvisning av de som er medlemmer av stadion. klubb.”

Fokuset hadde vært på Vinicius i oppbyggingen til derbyet, etter at en gjest i det spanske TV-programmet “El Chiringuito” sa at spilleren burde “slutte å ape rundt” ved å danse for å feire å score mål.

Både Vinicius og Real Madrid ga deretter uttalelser som fordømte rasistiske overgrep han har lidd etter at en rekke ledende skikkelser i brasiliansk fotball – inkludert Neymar og Pele – uttalte seg til støtte for ham.

“Vi ønsker også å invitere alle profesjonelle relatert til fotballens verden til å reflektere,” sa Atletico tirsdag. “Vi mener at det som skjedde i dagene før derbyet var uakseptabelt. Fansen blir bedt om å vise fornuftig og rasjonalitet, og ikke desto mindre har fagfolk fra forskjellige felt generert en kunstig kampanje i løpet av uken, som tente lunten av kontrovers uten å måle virkningen av deres handlinger.”

Klubben la til: “Smerten som den rød-hvite familien føler på grunn av det som skjedde er enorm. Vi kan ikke tillate noen å assosiere fansen vår med denne typen oppførsel og stille spørsmål ved verdiene våre på grunn av en minoritet som ikke representerer oss. Vi stopper ikke før vi utviser dem fra den rød-hvite familien, for de kan ikke være en del av den.”Kilde