Shadow

Christian Horner angrer på at han ikke signerte Oscar Piastri til Red Bulls førerakademiChristian Horner angrer på at han ikke la Oscar Piastri til Red Bulls førerakademi da han fikk sjansen for flere år siden.

Piastri, som skal kjøre for McLaren i 2023 etter en langvarig kontraktssaga med Alpine i sommer, steg gjennom det franske selskapets førerakademi de siste sesongene før han vant fjorårets Formel 2-mesterskap.

Horner sier at Red Bull aldri ville ha latt den høyt rangerte Piastri slippe gjennom fingrene slik Alpine gjorde.

“Han kjørte for Arden-teamet i Formel 4 og Formel Renault, og var åpenbart et betydelig talent,” sa Horner, og refererte til laget han grunnla sammen med sin bror i 1997.

“Det var en mulighet for Red Bull til å se på ham den gangen, og vi tok ikke opp det alternativet, noe jeg angrer på. Men det han fortsatte med å oppnå er fenomenalt, i Formel 3 og Formel 2.

“Nå hvis han hadde vært sjåfør her, er det ingen måte at han ikke ville ha vært låst og låst i en periode. Som jeg sier, jeg var ikke fest, det er vanskelig å bedømme hva som ble lovet eller avvist eller så videre [at Alpine].

“Men absolutt, det var uventet, sannsynligvis fra flere områder.”

Piastri vil erstatte australske kollega Daniel Ricciardo hos McLaren neste sesong.

Ricciardo har ennå ikke bekreftet sitt neste steg, mens Alpine ennå ikke fyller setet som Piastri ikke ønsket å ta. Alpine antas å være i samtaler med Red Bull om å signere Pierre Gasly fra AlphaTauri, selv om det trekket er betinget av at sistnevnte kan signere Nyck de Vries som erstatter.

Opprinnelig hadde AlphaTauri dimensjonert IndyCars Colton Herta, men den amerikanske sjåføren har ikke fått superlisensfritaket han ville ha trengt for å kjøre i F1.Kilde